Keuring en inspectie trampolinehallen volgens ASTM

Spelen, 5 december 2017

Trampolinehallen zijn populair en schieten als paddenstoelen uit de grond. In Nederland hebben we nog geen specifieke criteria vastgesteld voor deze trampolines en de NEN-EN1176 is niet geschikt voor deze toestellen. In de meest recente 1176 is een hoofdstuk over trampolines opgenomen, maar dat betreft trampolines waarop een beperkte hoogte kan worden bereikt. Daarom wordt gebruik gemaakt van de ASTM F2970 (trampoline courts). Naast de trampolines zelf wordt nog veel meer beoordeeld.

Zo moet er een duidelijke instructie zijn voor gebruikers van de trampolines, sport en spel moet gescheiden zijn, en het toezicht moet voldoende zijn. Het Keurmerkinstituut raadt inspecteurs van deze hallen aan zich goed in de ASTM in te lezen maar ook de gebruiksinstructies per hal te controleren. De veiligheid hangt bij deze hallen af van de trampolines als de wijze van exploitatie en toezicht. Het Keurmerkinstituut certificeert trampolinehallen en kan u desgewenst van informatie voorzien. De norm is te verkrijgen via www.astm.org

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

De opleiding was heel leerzaam en werd zeer professioneel gegeven door de docent. Ook was het uiterst fijn dat de opleiding op locatie gegeven werd zodat we de theorie in de praktijk konden brengen.

M. van Lieshout over Studieochtend veiligheid en toezicht

Keurmerkinstituut: als je niet met veiligheid wilt spelen