Overstappen op ISO/HKZ (2015) wordt langzamerhand urgent

Overig, 30 mei 2017

Op 15 september 2018 vervallen alle HKZ- en ISO 9001-certificaten die zijn gebaseerd op de HKZ-schema's van vòòr 2015, resp. ISO 9001 uit 2008. Veel organisaties stellen de overgang nog even uit, maar de tijd begint nu te dringen. Bij iedere audit die nu begint moet eigenlijk op de nieuwe eisen worden getoetst. We leggen uit waarom, en wat u kunt doen om op tijd klaar te zijn.

Wilt u de overgang combineren met een reguliere audit, dan moet deze ruim voor de zomer van 2018 beginnen. Dan is er nog voldoende tijd om eventuele tekortkomingen te herstellen. Als u nu een controle-audit of herbeoordeling ondergaat op het oude schema, moet u bij de volgende audit (over ca. 1 jaar) overgaan op de nieuwe versie, en dan is 15 september 2018 eigenlijk al te dichtbij. In dat geval kunt u de overgang beter loskoppelen van de reguliere audit, en de overstap-audit naar voren halen.

Veel organisaties zoeken nog naar praktische tips om de nieuwe criteria te verwerken in het eigen kwaliteitsmanagementsysteem. Het Keurmerkinstituut verzorgt een workshop van een halve dag die hierin voorziet, zowel voor HKZ als ISO 9001 en NEN-EN 15224. Deelnemers aan de workshop gaan naar huis met praktische tips en aanwijzingen voor het omzetten van hun managementsysteem naar de nieuwe criteria.

U kunt zich aanmelden via het formulier op onze website. Hier vindt u ook de data, de locaties en de kosten. De nieuwe versies van de HKZ-schema's, en van de normen ISO 9001 en NEN-EN 15224 zijn te bestellen op www.nen.nl

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

De opleiding was heel leerzaam en werd zeer professioneel gegeven door de docent. Ook was het uiterst fijn dat de opleiding op locatie gegeven werd zodat we de theorie in de praktijk konden brengen.

M. van Lieshout over Studieochtend veiligheid en toezicht

Keurmerkinstituut: als je niet met veiligheid wilt spelen