Verplichte certificaten onder de nieuwe Jeugdwet uitgereikt

Overig, 18 december 2014

In aanwezigheid van staatssecretaris Teeven hebben 17 organisaties voor jeugdbescherming en jeugdreclassering (jb/jr) het certificaat ontvangen dat zij nodig hebben om hun werk in 2015 te mogen voortzetten. Het Keurmerkinstituut, dat hiertoe door de overheid is aangewezen, heeft deze certificaten op 18 december 2014 uitgereikt (zie foto). De jb/jr-certificaten zijn verplicht gesteld in de nieuwe Jeugdwet, waarvan de invoering van diverse onderdelen met veel maatschappelijke discussie gepaard gaat. Het certificatietraject was voor de meeste aanvragers een intensieve en spannende aangelegenheid.

Het certificaat is aangevraagd door de huidige Bureaus Jeugdzorg en vier landelijk werkende jb/jr-instellingen. Het Keurmerkinstituut heeft deze jb/jr-organisaties beoordeeld op basis van criteria die de overheid in samenspraak met het werkveld heeft opgesteld. De audits vonden plaats terwijl veel aanvragers bezig waren met ingrijpende reorganisaties en intensieve onderhandelingen met hun nieuwe opdrachtgevers (gemeenten). Sommigen moesten voor het certificaat hun werkwijze behoorlijk aanpassen en hun interne systemen flink doorontwikkelen.

Uitreiking eerste certificaten jeugdbescherming en jeugdreclassering op 18 december 2014

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

De opleiding was heel leerzaam en werd zeer professioneel gegeven door de docent. Ook was het uiterst fijn dat de opleiding op locatie gegeven werd zodat we de theorie in de praktijk konden brengen.

M. van Lieshout over Studieochtend veiligheid en toezicht

Keurmerkinstituut: als je niet met veiligheid wilt spelen