Sectoren & Diensten

Het Keurmerkinstituut onderzoekt en beoordeelt de kwaliteit en veiligheid van producten en diensten. Het onderzoek kan leiden tot een certificaat, verklaring of rapport.

Het keurmerk 'Goedgekeurd Keurmerkinstituut' wordt alleen door het Keurmerkinstituut uitgegeven. 'Goedgekeurd Keurmerkinstituut' is een totaalkeurmerk, dat eisen stelt aan alle voor de gebruiker belangrijke eigenschappen, zoals bruikbaarheid, veiligheid, milieubelasting en duurzaamheid.

Goedgekeurd Keurmerkinstituut is beschikbaar voor:

  • Kindermeubilair
  • Omheiningen

Andere keurmerken voor producten en diensten, zoals het Milieukeur, geven we uit in licentie. Productinformatie en aankoopvoorwaarden. Milieukeur is een deelkeurmerk, dat eisen stelt aan de schadelijkheid voor het mileu.

Milieukeur heeft het Keurmerkinstituut voor

  • Accomodaties in de Zorgsector.
  • Brandblussers en blusschuim
  • GFT-zakken
  • Kattenbakkorrels
  • Meubelen en keuken
  • Reinigingsmiddelen

Klik hier voor een bedrijfsvideo van Stichting Milieukeur waar onder andere het Milieukeur wordt belicht.

De geldigheidsduur van een keurmerkcertificaat is beperkt (meestal 1, 2 of 3 jaar). Dit houdt niet in dat het gecertificeerde object daarna kwalitatief onvoldoende zou zijn. De eindige termijn is nodig om eventuele wijzigingen in normen en wetgeving te kunnen opleggen aan de keurmerkhouder. Na de einddatum op het certificaat mogen geen objecten met keurmerk meer worden geleverd op basis van vervallen keuringseisen. Het voldoen aan de nieuwe eisen wordt getoetst bij een periodieke controle.

Overzicht goedgekeurde producten en diensten

Blog Overig

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie