Kabel Keur

Het Nederlandse kabelnetwerk is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Met gebruik van goede materialen in het binnenhuisnetwerk kan de consument optimaal genieten van de kwaliteit die de kabel biedt.

Kabel Keur Sinds september 2008 zijn producten te verkrijgen met het keurmerk Kabel Keur. Met het Kabel Keur keurmerk herkent u in één oogopslag het beste installatie-materiaal om ongestoord televisie te kunnen kijken.

Installatiematerialen die voor keuring in aanmerking komen zijn producten zoals kabels, stekkers, splitters, wandcontactdozen en signaalversterkers.

Het Keurmerkinstituut voert in opdracht van VodafoneZiggo keuringen uit van actieve en passieve kabelproducten voor de binnenhuisinstallatie.

Ziggo logo - keurmerk Kabel Keur / Ziggo geschikt

Producten die voldoen aan de Kabel Keur eisen mogen op het product, de verpakking en de bijbehorende communicatiematerialen zowel het Kabel Keur als het “Ziggo geschikt” keurmerk gebruiken.

Gecertificeerde producten

Een overzicht van gecertificeerde producten vindt u hier:  download file certificatenlijst Kabel Keur juli 2018.pdf (608,1 KB) .

Programma van eisen

Op 1 juli 2016 zijn de huidig geldende eisen voor Kabel Keur producten vastgelegd in  download file PVE Keurmerk 4.1_INwp57i.pdf (4,9 MB)

Producenten / leveranciers die producten ter keuring willen aanbieden dienen gebruik te maken van het download file aanvraagformulier (393,0 KB)  aanvraagformulier.

PvE Archief

Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar. Mail daarvoor naar productdienst@keurmerk.nl

Blog Overig

Referenties

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen