Kabel Keur

Het Nederlandse kabelnetwerk is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Met gebruik van goede materialen in het binnenhuisnetwerk kan de consument optimaal genieten van de kwaliteit die de kabel biedt.

Sinds september 2008 zijn producten te verkrijgen met het keurmerk Kabel Keur. Met het Kabel Keur keurmerk herkent u in één oogopslag het beste installatie-materiaal om ongestoord televisie te kunnen kijken.

Installatiematerialen die voor keuring in aanmerking komen zijn producten zoals kabels, stekkers, splitters, wandcontactdozen en signaalversterkers.

Het Keurmerkinstituut voert in opdracht van VodafoneZiggo keuringen uit van actieve en passieve kabelproducten voor de binnenhuisinstallatie.

Ziggo logo - keurmerk Kabel Keur / Ziggo geschikt

Producten die voldoen aan de Kabel Keur eisen mogen op het product, de verpakking en de bijbehorende communicatiematerialen zowel het Kabel Keur als het “Ziggo geschikt” keurmerk gebruiken.

Gecertificeerde producten

Een overzicht van gecertificeerde producten vindt u hier:  download file certificatenlijst Kabel Keur juli 2018.pdf (608,1 KB) .

Programma van eisen

Vanaf maart 2019 zijn de huidig geldende eisen voor Kabel Keur producten vastgelegd in  download file PVE Keurmerk 5.0.pdf (2,1 MB)

Producenten / leveranciers die producten ter keuring willen aanbieden dienen gebruik te maken van het download file aanvraagformulier (393,0 KB)  aanvraagformulier.

PvE Archief

Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar. Mail daarvoor naar productdienst@keurmerk.nl

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen
Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen