Rubet International

Het Keurmerkinstituut heeft een of meer keurmerken of certificaten verleend aan Rubet International. Deze gastpagina op de website van het Keurmerkinstituut belicht de gekeurde objecten.

De inhoud van een gastpagina is aan bepaalde voorwaarden gebonden.
   

SECURITON veiligheidstegels

De SECURITON veiligheidstegel is een echte "rubbertegel", gemaakt van Styreen Butadeen Rubber (SBR). Vele veiligheidstegels worden op de markt gebracht als "rubbertegel" , terwijl deze in feite bestaan uit granulaat van vermalen, afgedankte autobanden, vermengd met een kunsthars. De EEG heeft recentelijk met de autobandenindustrie de afspraak gemaakt, dat er vanaf 2009 geen hoogaromatische oliën meer zullen worden verwerkt in de autobanden. In Zweden is dit al verboden vanaf 1997. Hoogaromatische oliën worden in autobanden verwerkt als weekmakers voor het bandenoppervlak, maar bevatten ook hoge concentraties aan polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's). De afspraken van de EEG met de autobandenindustrie zullen te maken hebben met de gevaren van deze autobanden voor mens en milieu. Tegels met granulaat van vermalen autobanden kunnen dus risico's van PAK's opleveren. Met de SECURITON veiligheidstegel loopt u deze risico's met betrekking tot PAK's niet.

De SECURITON veiligheidstegel is verankerd in een standaard 30 x 30 cm betonnen trottoirtegel, dus gemakkelijk te verwerken , zonder "inboeten" in een bestaande of aan te leggen speelplaats. Dat scheelt dus vierkante meters valdempende bodem ...

De SECURITON veiligheidstegel is volgens de NEN- EN 1177 normen getest met als resultaat een kritische valhoogte van 1.60 meter. Tevens zijn de tegels getest op praktijklocaties, waar de tegels meer dan 10 jaren intensief in gebruik waren. De gemiddelde valhoogte in deze "op locatie- testen" bedroeg: 1.71 meter. Dat scheelt dus onderhoudskosten over lengten van jaren ...

Meer informatie over de SECURITON veiligheidstegel (zoals Stabo, RAW en COBO-bestekservices; specificaties gebruikte materialen; prijzen en prijsvergelijkingen; test- en onderzoeksrapporten): Securitontegels

Rubet B.V., leider in duurzaamheid, veiligheid en garantie

 

Rick J.F. van Eijk
Eenlandsweg 11
4661 LH Halsteren

T: +31(0)164 68 5311
F: +31(0)164 68 4447
M: +31(0)614 39 8301

E: rick@securitontegels.nl
W: www.securitontegels.nl

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen
Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen