Roze Loper

Het Keurmerkinstituut is in samenwerking met COC (LHBTI-belangenorganisatie) en andere belangenpartijen het project de Roze Loper tolerantiescan gestart. Al jarenlang zijn er signalen uit de markt dat lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen en intergenders (hierna LHBTI) te maken hebben met vooroordelen in o.a. de verzorgingstehuizen en jeugdinstellingen en hier wilden wij wat aan doen in samenwerking met een aantal partners. 

De redenen voor het ontwikkelen van een dergelijke scan zijn verder;
* binnen zorgwelzijn is weinig aandacht voor LHBTI’s. De doelgroep is niet zichtbaar;
* onder professionals en management van instellingen leeft het idee dat hun doelgroep niet homo, lesbisch of transgender zou zijn;
* men is nog altijd beducht voor negativiteit ten aanzien van homoseksualiteit. Roze bewoners die wel open zijn over hun geaardheid krijgen te maken met discriminatie;
* zorginstellingen die meedoen aan de Tolerantiescan willen vooroordelen tegengaan en komen tot een organisatie waar iedereen wil verblijven en werken.

Het Roze Loper traject bestaat uit 2 delen:

  1. Het uit laten voeren van de Tolerantiescan. Onze auditor die de scan uitvoert heeft lange ervaring binnen de betreffende branche en is aanvullend geschoold d.m.v. een Roze Loper training. De vragen die gesteld worden kunnen namelijk niet “afgevinkt” worden, de juiste diepgaande en open vragen dienen gesteld te worden om achter de principes van de organisatie te komen. 
  2. Ondersteuning vanuit Rozezorg: de organisatie krijgt ondersteuning vanuit Rozezorg over hoe je een organisatie LHBTI-vriendelijk kunt maken/houden (een zogenaamde toolkit). Uiteraard is het mogelijk om het certificaat feestelijk te ontvangen door bijvoorbeeld een roze limousine, een mooie plaquette op de muur, etc. 

Mocht u belangstelling hebben of wilt u zich aanmelden voor dit traject, dan kunt u terecht op ons algemene nummer 079 363 7000 of via zorgwelzijn@keurmerk.nl.

Wilt u direct via de website een offerte aanvragen, klik dan op onderstaande button.

Offerte aanvragen

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen