Eerste certificaten NEN-EN1176:2017 uitgereikt

Overig, 5 december 2017

De nieuwe Europese normen EN1176:2017 zijn in november gepubliceerd. De Nederlandse versie is uitgekomen op 25 november. In deze versie staat per specifiek deel (schommels, glijbanen e.a.) een aangepast voorwoord. Deze voorwoorden zijn namelijk aangevuld met teksten uit het Bijblad dat met onmiddellijke ingang is ingetrokken. Nu al zijn fabrikanten bezig hun in serie gecertificeerde speeltoestellen te laten beoordelen op basis van deze nieuwe norm. De wetgever geeft de markt een jaar de tijd om te (laten) beoordelen of de toestellen aan EN1176:2017 voldoen. Is dat niet het geval dan is aanpassing en hercertificatie nodig.

Recentelijk heeft het Keurmerkinstituut de eerste certificaten uitgegeven voor speeltoestellen die voldoen aan de meest recente normen NEN-EN1176:2017. De handel in toestellen met certificaten volgens EN1176:2008 mag in ieder geval tot november 2018 plaatsvinden. Ook als de nieuwe norm geen invloed heeft op eerder gecertificeerde toestellen mag gewoon het oude certificaat gevoerd blijven worden.
Wilt u weten wat er precies veranderd is in de nieuwe normen? Schrijft u zich dan snel in voor de training
Nieuwe Normen. Wilt u weten of uw toestellen opnieuw gecertificeerd moeten worden neem dan contact op via spelen@keurmerk.nl. Ook kunnen we een beoordeling uitvoeren van door andere AKI's gecertificeerde speeltoestellen. Wenst u een prijsopgave, stuur ons dan een scan van de betreffende certificaten.

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen