Eerste certificaten NEN-EN1176:2017 uitgereikt

Overig, 5 december 2017

De nieuwe Europese normen EN1176:2017 zijn in november gepubliceerd. De Nederlandse versie is uitgekomen op 25 november. In deze versie staat per specifiek deel (schommels, glijbanen e.a.) een aangepast voorwoord. Deze voorwoorden zijn namelijk aangevuld met teksten uit het Bijblad dat met onmiddellijke ingang is ingetrokken. Nu al zijn fabrikanten bezig hun in serie gecertificeerde speeltoestellen te laten beoordelen op basis van deze nieuwe norm. De wetgever geeft de markt een jaar de tijd om te (laten) beoordelen of de toestellen aan EN1176:2017 voldoen. Is dat niet het geval dan is aanpassing en hercertificatie nodig.

Recentelijk heeft het Keurmerkinstituut de eerste certificaten uitgegeven voor speeltoestellen die voldoen aan de meest recente normen NEN-EN1176:2017. De handel in toestellen met certificaten volgens EN1176:2008 mag in ieder geval tot november 2018 plaatsvinden. Ook als de nieuwe norm geen invloed heeft op eerder gecertificeerde toestellen mag gewoon het oude certificaat gevoerd blijven worden.
Wilt u weten wat er precies veranderd is in de nieuwe normen? Schrijft u zich dan snel in voor de training
Nieuwe Normen. Wilt u weten of uw toestellen opnieuw gecertificeerd moeten worden neem dan contact op via spelen@keurmerk.nl. Ook kunnen we een beoordeling uitvoeren van door andere AKI's gecertificeerde speeltoestellen. Wenst u een prijsopgave, stuur ons dan een scan van de betreffende certificaten.

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen