Interessante sites en publicaties over kwaliteit

Overig, 12 december 2017

De meeste nieuwtjes over kwaliteit in zorg en welzijn komen langs meerdere wegen terecht bij de kwaliteitsfunctionarissen en directies. Er zijn echter ook interessante publicaties die in andere netwerken circuleren, of anderszins niet de bekendheid krijgen die ze verdienen. In deze aflevering van zijn nieuwsbrief attendeert het Keurmerkinstituut u op publicaties over privacy en gegevensbescherming, de bruikbaarheid van cliëntenonderzoek, en valkuilen van risicomanagement.

De nieuwe wetgeving over bescherming van persoonsgegevens vraagt dringend om actie. Een arbeidsrechtjuriste legt uit wat dit betekent voor uw personeelsdossiers. Lees ook het eerdere bericht over de ondersteuning die het Keurmerkinstituut kan leveren.

Overal waar cliëntenonderzoek wordt uitgevoerd is er spanning tussen representativiteit en bruikbaarheid. Om het algemene beleid te kunnen evalueren is een grote steekproef met uniforme vragen vereist, maar om je eigen dienstverlening te verbeteren heb je meer aan kwalitatief en verdiepend onderzoek. Een recent rapport over cliëntenonderzoek in de jeugdzorg geeft adviezen om aan beide doelen tegemoet te komen.

Als risicomanagement te schematisch wordt aangepakt kan het middel erger worden dan de kwaal. Martin van Staveren (docent risicomanagement Universiteit Twente) benoemt 4 valkuilen, en hoe je ze kunt vermijden.

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen