NEN HKZ werkt aan nieuwe norm Zorg & Welzijn

Overig, 12 december 2017

De in ontwikkeling zijnde HKZ-norm Zorg en Welzijn is breed toepasbaar bij alle organisaties die zorg- en dienstverlening aanbieden. De norm is geschreven in een heldere taal die uitnodigt tot actie. Organisaties kunnen hierbij een kwalteitsmanagementsysteem opzetten dat helpt om te leren verbeteren en niet de nadruk legt op het schrijven van procedures en protocollen.

Deze norm sluit daarmee naadloos aan op de auditfilosofie van het Keurmerkinstituut, waarbij de cliënt altijd centraal staat en de nadruk ligt op hoe het systeem daadwerkelijk functioneert in de praktijk. Dit helpt organisaties om aan de slag te gaan met zaken die er echt toe doen.

In de norm zijn eisen opgenomen die aansluiten bij actuele thema’s zoals:

  • eigen regie van de cliënt; 
  • maatwerk voor de cliënt; 
  • shared decision making; 
  • samenwerking met interne en externe ketenpartners; 
  • stakeholderanalyse; 
  • ruimte voor professionele vrijheid; 
  • veiligheidscultuur; 
  • relevante eisen uit de Governance Code; 
  • risico analyse op organisatie- en procesniveau

Meer informatie over de norm is te vinden op de website van HKZ

Zodra dat deze norm beschikbaar is kan het Keurmerkinstituut  de toetsingen hierop verzorgen. Voor meer informatie neemt u contact op met het Keurmerkinstituut via  079 363 7000 of zorgwelzijn@keurmerk.nl

Terug naar overzicht

Blog Overig

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Eerstvolgende trainingen

Bekijk al onze trainingen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen