Kabel

NLkabel

Kabel Keur beeldmerk Het Keurmerkinstituut voert in opdracht van NLkabel (www.nlkabel.nl) keuringen uit van in-home kabelproducten. Op grond van deze keuringen kan NLkabel het Kabel Keur keurmerk toekennen. Zie het actuele overzicht van goedgekeurde componenten.

Deze gastpagina op de website van het Keurmerkinstituut belicht de gekeurde objecten. De inhoud van een gastpagina is aan bepaalde voorwaarden gebonden. 

NLkabel en Kabel Keur

Sinds september 2008 zijn producten te verkrijgen met het keurmerk Kabel Keur. Met het Kabel Keur keurmerk herkent u in één oogopslag het beste materiaal om uw televisie aan te sluiten. Het Nederlandse kabelnetwerk is van topkwaliteit en behoort tot de beste van de wereld. Met goede materialen kunt u optimaal genieten van de kwaliteit die de kabel u biedt. Het gaat vooral om uw binnenhuisbekabeling; met kabels, stekkers, splitters, wandcontactdozen en versterkers voorzien van Kabel Keur haalt u alles uit de kabel!

Kabel Keur is een initiatief van NLkabel en alle bij NLkabel aangesloten kabelbedrijven. Het gebruik van het Kabel Keur merk is gebonden aan een download file reglement (632,8 KB) .

Per 1 juli 2014 is versie 4.0 van het programma van eisen actueel. Het download file aanvraagformulier (439,9 KB) en het download file Programma van Eisen Keurmerk Active and Passive In-house materials, versie 4 (PVE 4.0) (1,6 MB) kunt u hier downloaden. Tevens kunt u hier download file interpretaties bij PVE 4.0 (49,0 KB) downloaden, en de aanvullende beschrijving van het download file meetprotocol voor Screening Effectiveness van kabels (868,1 KB) .

Op 1 juli 2016 is download file PVE versie 4.1 (5,0 MB) gepubliceerd, hierin zijn interpretaties en redactionele verduidelijkingen van PVE 4.0 verwerkt.

Tot 1 juli 2017 geldt een overgangstermijn voor het download file Programma van Eisen Keurmerk Active and Passive In-house materials, versie 3.0 (PVE 3.0) (1,2 MB) . Ook kunt u hier download file interpretaties bij PVE 3.0 (67,6 KB) downloaden.