Keurmerk Binnenspeeltuinen

Kwaliteitskeurmerk Binnenspeeltuinen wordt door Keurmerkinstituut verstrekt aan binnenspeeltuinen die naast de wettelijke eisen aan het eisenpakket (EP154) voldoen. Het eisenpakket is samen met de branche van binnenspeeltuinen opgezet.

Jeroen Bos, certificatiemanager Keurmerkinstituut:
“ Het keurmerk straalt vertrouwen uit. Vertrouwen dat de binnenspeeltuin voldoet aan veiligheid-, kwaliteits- en service-eisen. “

Het doel van het keurmerk is om veiligheid, kwaliteit en service in de branche te verhogen. Middels het keurmerk is het voor alle externe partijen (zoals ouders, kinderen, gemeentes, brandweer en NVWA) duidelijk dat in binnenspeeltuinen met het keurmerk veiligheid, kwaliteit en service gewaarborgd zijn en dat deze voldoen aan meer dan alleen de wettelijke eisen. De speeltoestellen worden gebruikt volgens wettelijke richtlijnen en zijn voorzien van wettelijke benodigde documenten.

Categorie brons, zilver & goud

Het keurmerk wordt verstrekt in drie categorieën: brons, zilver en goud, waarbij goud het hoogst haalbare is. Binnenspeeltuinen die aan minimaal brons voldoen, ontvangen een certificaat, gevelbord en komen (met bedrijfslink) op de lijst met keurmerkhouders te staan.

Mark Rink, inspecteur Keurmerkinstituut:
“ Het keurmerk is middels het gevelbord direct zichtbaar. Vertrouwen winnen bij een eerste indruk is belangrijk. “

Alle locaties die aan het eisenpakket voldoen, worden doorgegeven aan de NVWA zodat ook zij op de hoogte zijn van de hoge veiligheid, kwaliteit en service bij deze speeltuinen.

Audit op locatie

Om het keurmerk brons, zilver of goud te behalen moet worden voldaan aan de wettelijke veiligheidseisen van speeltoestellen. Tevens moeten zaken als service, organisatie van het toezicht, personeel en voedselveiligheid van hoog niveau zijn. Na aanvraag van het keurmerk voert de inspecteur een audit op locatie uit. De audit wordt jaarlijks herhaald waarbij de eerste audit veel uitgebreider zal zijn dan de jaarlijks opvolgende. Naast een inspectie van de locatie en alle speeltoestellen, maken een documentenonderzoek en interviews (met directie en/of enkele medewerkers) onderdeel uit van de audit.

Offerte & eisenpakket

Alle organisaties die zich richten op binnenspeelgelegenheden kunnen het keurmerk aanvragen. Van binnenspeeltuin(-ketens) tot binnenspeeltuinen van vakantie- en pretparken, dierentuinen, campings, horecagelegenheden en tuincentra.

Offerte & eisenpakket aanvragen

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen