Artikel BuitenSpelen.nl: Jeroen Bos, keynote speaker op Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen

Spelen, 13 april 2021

Keynote speaker Jeroen Bos van Keurmerkinstituut, over veiligheid (sessieronde 3) van groen en blauw op schoolpleinen en elders in de buiten ruimte. Wat zegt de regelgeving? Lopen groen en blauw in de pas met het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS)?

AANMELDEN Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen
Artikel van BuitenSpelen.nl

Als onderdeel van het Jaarprogramma Gezonde Scholen organiseert Platform BuitenSpelen in samenwerking met Stedebouw & Architectuur op 19 mei de Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen. Kom alles te weten over de financiering, het ontwerp en vooral de noodzaak voor het vergroenen van onze schoolpleinen.

‘Het schoolplein is het ideale leslokaal’. Iedereen heeft deze kreet wel eens gehoord in de afgelopen jaren. Met recht, want het schoolplein kan diverse functies dienen om leerlingen én docenten helpen om de leerprestaties te bevorderen en om gezond en vitaal te blijven. Tel daarbovenop het klimaatadaptieve en biodiverse potentieel van schoolpleinen en het is evident dat we deze ruimte niet mogen negeren. Toch zien we de maatregelen om het schoolplein op orde te krijgen met groene en blauwe voorzieningen nog te weinig terugkomen.

Met de Inspiratiedag willen we hier verandering in brengen. Want onze kinderen verdienen het om gezond les te krijgen, niet alleen in de school, maar ook eromheen. Zeker in tijden van een pandemie is het schoolplein het best geventileerde leslokaal. Dus gaan wij op deze dag op zoek naar de beste manieren om het schoolplein te activeren voor school, kind en omgeving.

De Inspiratiedag Groenblauwe Schoolpleinen wordt georganiseerd door Platform BuitenSpelen, Stedebouw & Architectuur en Straatbeeld. Professionals uit die drie netwerken slaan op deze dag de handen ineen om kennis te delen, inspiratie op te doen en samen stappen te zetten. Doe je ook mee?

Kijk op de website van het Nationaal Gezonde Scholen Congres voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheid.

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen