Keurmerkinstituut op Kennisdag Circulaire Speelruimte

Spelen, 6 december 2018

Op 12 februari 2019 vindt een Kennisdag Circulaire Speelruimte plaats. De organisatie is in handen van OBB-ingenieurs en het Keurmerkinstituut zal een deel van het programma verzorgen. Deze dag zal een groot aantal werksessies gehouden worden onder leiding van experts uit het werkveld.

Een circulaire economie is een economie die ontworpen is als een herstellend en vernieuwend systeem, met het doel om producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde te laten behouden en geen afval te creëren. Dit betekent dat het doel is om producten en materialen een zo lang mogelijke levensduur te geven, optimaal hergebruik en herstel van producten te faciliteren en na gebruik te recyclen op zo’n manier dat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor gelijkwaardige producten.

Doel van de dag is met 100 mensen uit het werkveld te komen tot 24 speerpunten vanuit 8 verschillende invalshoeken. Dit gebeurt middels werksessies die door professionals geleid worden:

Ontwerpen met afval (Superuse)

Grondstoffenmanagement (Boot/Madaster)

Beheer en onderhoud (Donker Groen)

Organisatie en beleid (gemeente Almere)

Participatie van kinderen en bewoners (Stimuland)

Total cost of ownership (Kompan)

Veiligheid en WAS (Keurmerkinstituut)

Groen en natuur (Universiteit Wageningen)

 

U kunt zich aanmelden via:

https://www.obb-ingenieurs.nl/kennisdag-circulaire-speelruimte/

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen