Keurmerkinstituut op Kennisdag Circulaire Speelruimte

Spelen, 6 december 2018

Op 12 februari 2019 vindt een Kennisdag Circulaire Speelruimte plaats. De organisatie is in handen van OBB-ingenieurs en het Keurmerkinstituut zal een deel van het programma verzorgen. Deze dag zal een groot aantal werksessies gehouden worden onder leiding van experts uit het werkveld.

Een circulaire economie is een economie die ontworpen is als een herstellend en vernieuwend systeem, met het doel om producten, onderdelen en materialen een zo hoog mogelijk waarde te laten behouden en geen afval te creëren. Dit betekent dat het doel is om producten en materialen een zo lang mogelijke levensduur te geven, optimaal hergebruik en herstel van producten te faciliteren en na gebruik te recyclen op zo’n manier dat de materialen opnieuw kunnen worden gebruikt voor gelijkwaardige producten.

Doel van de dag is met 100 mensen uit het werkveld te komen tot 24 speerpunten vanuit 8 verschillende invalshoeken. Dit gebeurt middels werksessies die door professionals geleid worden:

Ontwerpen met afval (Superuse)

Grondstoffenmanagement (Boot/Madaster)

Beheer en onderhoud (Donker Groen)

Organisatie en beleid (gemeente Almere)

Participatie van kinderen en bewoners (Stimuland)

Total cost of ownership (Kompan)

Veiligheid en WAS (Keurmerkinstituut)

Groen en natuur (Universiteit Wageningen)

 

U kunt zich aanmelden via:

https://www.obb-ingenieurs.nl/kennisdag-circulaire-speelruimte/

Terug naar overzicht

Referenties

De opleiding was heel leerzaam en werd zeer professioneel gegeven door de docent. Ook was het uiterst fijn dat de opleiding op locatie gegeven werd zodat we de theorie in de praktijk konden brengen.

M. van Lieshout over Studieochtend veiligheid en toezicht

Keurmerkinstituut: als je niet met veiligheid wilt spelen