Nieuwe normpublicaties speeltoestellen 2019

Spelen, 13 juni 2019

In de tweede helft van dit jaar wordt weer een aantal publicaties van herziene normen verwacht. Voor professionals is het van belang veranderingen in de normen continu bij te houden. Deze nieuwe normen kunnen consequenties hebben voor de ontwikkeling van toestellen evenals de inspectie ervan. Publicatie van de nieuwe NEN-EN1176-5 verwacht tweede helft 2019. NEN-EN1176-7 zal naar verwachting pas in het tweede kwartaal van 2020 plaats vinden. Een groot aantal wijzigingen is te verwachten in de norm voor luchtkussens (EN14960).

Publicatie van NEN-EN14960-1 wordt verwacht juli 2019 en deel 2 zal niet veel later in de tweede helft van 2019 gebeuren. Het Keurmerkinstituut wijst er nogmaals op dat in serie gecertificeerde toestellen opnieuw beoordeeld moeten worden als de betreffende normen zijn aangepast en gepubliceerd. Die geldt in ieder geval voor de in het WAS aangewezen normen. Meer informatie over deze normen vindt u bij NEN.

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen