Jos Smit

Docent Jos Smit - Keurmerkinstituut Spelende kinderen, hun ouders, opa’s en oma’s en zelfs het personeel van scholen en kinderdagverblijven controleren een speeltoestel niet voordat de kinderen gaan spelen. Natuurlijk niet! Ze gaan er blindelings vanuit dat elk speeltoestel in de openbare ruimte veilig is. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje. Na al die jaren staat voor mij één ding vast: veiligheid is geen optie maar een eis!

Dat geeft een verantwoordelijkheid aan ontwerpers, bouwers, monteurs en zeker ook aan de beheerders. Daarom ondersteun ik deze partijen graag inzicht te krijgen in wat er door de wetgever van hen verlangd wordt en hoe daarmee in de praktijk om te gaan.

Vanaf 2001 keur ik speeltoestellen, waterglijbanen, indoor speelhallen, trampolinehallen en skatebanen. Dat maakt dat ik in de opleidingen veel vanuit de praktijk kan vertellen: geen droge opsomming van wetten, normen en regeltjes, maar veel voorbeelden uit de praktijk.

Onze vakopleidingen vinden dan ook voor een belangrijk deel plaats in de praktijk: gewoon zelf speeltoestellen op veiligheid leren inspecteren. Mooi is dan te zien dat mensen op een gegeven moment vol zelfvertrouwen een eigen onderbouwde mening over de (on-)veiligheid van een speeltoestel vormen en dat schriftelijk en mondeling duidelijk kunnen verwoorden. Dan is het doel bereikt! Juist dat geeft mij elke keer weer volop voldoening.

Persoonlijk heb ik goede herinneringen aan hoe ik als kind veel buiten speelde, in het zwembad zwom, op speeltoestellen klom, schommelde, draaide en rende. Dat soort herinneringen wens ik alle kinderen toe. Door keuringen en opleidingen op het gebied van speelveiligheid draag ik graag mijn steentje bij.

Jos Smit    

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen