Na 15 maart 2018 geen audits op basis oude HKZ- en ISO-criteria

Zorg en Welzijn, 12 december 2017

Organisaties met een HKZ- of ISO 9001-certificaat die nog niet zijn overgegaan op de nieuwste versie van de criteria, dienen er rekening mee te houden dat na 15 maart 2018 geen audits meer worden uitgevoerd op basis van de oude criteria. Omdat 'oude' certificaten automatisch vervallen op 15 september 2018 heeft het geen zin om na 15 maart nog op de oude criteria te toetsen. Wat te doen als u nog niet over bent op de nieuwe criteria?

Conform de richtlijnen voor HKZ- en ISO 9001-audits toetsen de certificatie-instellingen na 15 maart a.s. uitsluitend op basis van de 2015-versie van het schema/de norm. Als u nog niet over bent, raadpleeg dan ons eerdere berichten met tips voor de overgang naar de nieuwe criteria, en opheldering van enkele misverstanden over de overgang. Deze twee berichten zijn ook van toepassing op de norm NEN-EN 15224 (ISO voor de zorg), waarvan in 2017 een nieuwe versie is uitgebracht.

Terug naar overzicht

Blog Zorg en Welzijn

Referenties

De opleiding was heel leerzaam en werd zeer professioneel gegeven door de docent. Ook was het uiterst fijn dat de opleiding op locatie gegeven werd zodat we de theorie in de praktijk konden brengen.

M. van Lieshout over Studieochtend veiligheid en toezicht

Keurmerkinstituut: als je niet met veiligheid wilt spelen