Waterglijbanen

Keuring van waterglijbanen

Waterglijbanen vallen net als speeltoestellen onder het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Voordat ze in gebruik worden genomen moeten ze daarom gecertificeerd zijn. Waterglijbanen worden doorgaans niet in serie gefabriceerd en daarom meestal als enkelstuks gecertificeerd.

De keuring gebeurt aan de hand van de meest recente Europese normen, NEN-EN1069-1 en -2. De keuringsprocedure is identiek aan die van “droge” speeltoestellen, wat onder andere inhoudt dat een technisch constructiedossier moet worden ingediend. Evenals de glijbaan wordt ook dit dossier gekeurd. De keuring van de glijbaan op locatie vindt plaats door de glijbaan droog te controleren en vervolgens glijtests uit te voeren. Daarbij wordt gecontroleerd of de glijbaan goed glijdt, de waterhoeveelheid juist is afgestemd en of de gebruikers veilig in het landingsbad of skim-out terecht komen.

Klik hier voor verdere informatie over de keuringsprocedure en de inhoud van het technische constructiedossier.

 

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie