Waterglijbanen

Keuring van waterglijbanen

Waterglijbanen vallen net als speeltoestellen onder het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). Voordat ze in gebruik worden genomen moeten ze daarom gecertificeerd zijn. Waterglijbanen worden doorgaans niet in serie gefabriceerd en daarom meestal als enkelstuks gecertificeerd.

De keuring gebeurt aan de hand van de meest recente Europese normen, NEN-EN1069-1 en -2. De keuringsprocedure is identiek aan die van “droge” speeltoestellen, wat onder andere inhoudt dat een technisch constructiedossier moet worden ingediend. Evenals de glijbaan wordt ook dit dossier gekeurd. De keuring van de glijbaan op locatie vindt plaats door de glijbaan droog te controleren en vervolgens glijtests uit te voeren. Daarbij wordt gecontroleerd of de glijbaan goed glijdt, de waterhoeveelheid juist is afgestemd en of de gebruikers veilig in het landingsbad of skim-out terecht komen.

Klik hier voor verdere informatie over de keuringsprocedure en de inhoud van het technische constructiedossier.

 

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen

Nieuws: Fabrikanten verplicht tot aanbrengen van Merk van Goedkeuring. Lees meer.