Hans Jaspers

Docent Hans Jasper - Keurmerkinstituut

Techniek en passie om kennis te delen

Na mijn technische studies ben ik in verschillende functies bij diverse bedrijven werkzaam geweest in de werktuigbouwkunde en de elektrotechniek. In 2002 heb ik de overstap gemaakt naar de NVWA (toen nog Keuringsdienst van Waren). Dat was mijn start in de wereld van speeltoestellen en -attracties. Mijn voornaamste aandachtsgebieden waren inspecties en ongevallenonderzoeken.

In 2008 heb ik de overstap gemaakt naar het Keurmerkinstituut. Mijn opgedane kennis en ervaring wilde ik graag inzetten bij dit gerenommeerde keuringsinstituut. Hier kan ik mijn expertise inzetten ‘aan de voorzijde’, om op die manier speeltoestellen meer veilig te krijgen en daarmee de veiligheid van de gebruikers te optimaliseren.

Het moment dat het Keurmerkinstituut door gemeenten en andere opdrachtgevers werd gevraagd hun medewerkers op te leiden zag ik mijn passie tot waarheid komen: mijn kennis en ervaring van dit prachtige vak overbrengen op anderen. Van deelnemers aan de opleidingen en cursussen krijg ik vooral terug dat ze mijn praktische en 'gezond verstand eerst' instelling waarderen en het daadwerkelijk leidt tot inzichten en borging van kennis. Het is heerlijk om kennis te delen met ontwerpers, bouwers, beheerders en inspecteurs van speeltoestellen en waterglijbanen. Ik merk dat die passie leidt tot enthousiasme tijdens het verzorgen van de trainingen. Daarom nodig ik iedereen uit om er deel van uit te maken. U bent welkom!

Hans Jaspers

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen