Mark Rink

Na de afronding van mijn studie werktuigbouwkunde heb ik 10 jaar ervaring opgedaan bij TNO. Daar heb ik mechanische producttesten volgens diverse internationale technische normen uitgevoerd en gerapporteerd. Bij de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, heb ik daarna veel kennis opgedaan van andere productnormen en de desbetreffende wetgeving.

Tijdens mijn werk bij de NVWA merkte ik dat de hoeveelheid parate kennis bij ondernemers over de regelgeving en de daaruit volgende verplichtingen, niet altijd even groot is. Bij grote ondernemingen zit dit vaak wel goed, maar met name bij speeltoestellen ligt een groot deel van de verantwoordelijkheden bijvoorbeeld niet bij de fabrikant, maar bij de beheerders. Juist deze groep is zich vaak niet bewust van alle wettelijke verplichtingen die het WAS oplegt.

Vanuit mijn rol als inspecteur bij het Keurmerkinstituut wil ik een grotere bijdrage leveren aan het verhogen van de veiligheid van speeltoestellen, trampolineparken, skatevoorzieningen, waterglijbanen en alle andere onder het WAS vallende toestellen. Dit wil ik bereiken door het inzetten en overdragen van mijn vakkennis en door het analyseren van probleemsituaties en risico’s. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als Keurmerkinstituut de kwaliteit leveren waar de klant recht op heeft.

Mark Rink

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen