Jeroen Bos

Sinds het ontstaan van het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen in 1997 (toen nog BVAS) ben ik met hart en ziel betrokken bij de beoordeling van speeltoestellen, het opstellen van Europese normen en alles wat met spelen te maken heeft. Zo was ik betrokken bij de oprichting van Stichting Veilig Spelen waar ik nog steeds bestuurslid van ben. Mijn speciale interesse gaat uit naar het beoordelen van veiligheid zonder gebruik te maken van normen maar met risicoanalyses of gebruiksonderzoeken. 

Mijn achtergrond als industrieel product ontwerper helpt mij bij het “probleem gericht denken” en afstand kunnen nemen van in criteria vastgelegde details. De leukste projecten voor mij zijn de meest complexe en ingewikkelde structuren of het optreden als ‘rijdende rechter’ bij conflicten en ongevallen. Een mooie uitdaging ligt in het beoordelen van objecten waar geen normen voor bestaan. Het opstellen van risicoanalyses voor gevaar-gerelateerde objecten zoals fonteinen, poorten, bruggen, banken en andere publieke voorwerpen.

Service naar opdrachtgevers staat voor mij voorop. Het persoonlijk contact is daarbij cruciaal: met korte lijnen en minimale ruis op de lijn. Duidelijkheid voor de klant en snelheid vind ik belangrijk. Daarom worden rapporten en conclusies op een eenduidige manier opgesteld en is ook de communicatie bondig, concreet en eerlijk. Het blijven mooie uitdagingen om complete parken binnen een paar dagen te beoordelen en –meestal- goed te keuren.

Ing. Jeroen Bos

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen