Keurmerk Binnenrecreatie

Kwaliteitskeurmerk Binnenrecreatie wordt door Keurmerkinstituut verstrekt aan binnenspeeltuinen, skatehallen, trampolineparken, clip ’n climbparken en andere WAS-uitbatingen die naast de wettelijke eisen aan het eisenpakket EP160 voldoen. Het eisenpakket is samen met de branche opgezet.

Het doel van het keurmerk is om veiligheid, kwaliteit en service in de branche te verhogen. Middels het keurmerk is het voor ouders, kinderen, gemeentes en de brandweer duidelijk dat in locaties met het keurmerk veiligheid, kwaliteit en service gewaarborgd zijn en dat deze voldoen aan meer dan alleen de wettelijke eisen. 

Controle NVWA

De speeltoestellen in deze locaties moeten door een Aangewezen Keurende Instanties (AKI) zoals Keurmerkinstituut, zijn gecertificeerd volgens het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS). De controle daarop ligt bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA voert (on)aangekondigde inspecties uit bij onder het WAS vallende locaties zoals binnenspeeltuinen, skatehallen, trampoline- en clip ’n climbparken. Locaties met het keurmerk worden doorgegeven aan de NVWA. Dit houdt in feite in dat keurmerkhouders niet meer, of in mindere mate, door hen bezocht zullen worden.

Keuringsprocedure

Om het keurmerk te behalen moet worden voldaan aan de wettelijke veiligheidseisen van speeltoestellen. Tevens moeten zaken als service, organisatie van het toezicht, personeel en voedselveiligheid van hoog niveau zijn. Na aanvraag van het keurmerk voert de inspecteur een audit op locatie uit.

De audit wordt jaarlijks herhaald waarbij de eerste audit veel uitgebreider zal zijn dan de jaarlijks opvolgende. Naast een inspectie van de locatie en alle speeltoestellen, maken een documentenonderzoek en interviews (met directie en/of enkele medewerkers) onderdeel uit van de audit. Voldoet de locatie, dan ontvangt deze een certificaat, gevelbord en komt op de lijst met keurmerkhouders te staan. 

Alle locaties die zich richten op binnenrecreatie kunnen het keurmerk aanvragen. Op zichzelf staande locaties, ketens, vakantie- en pretparken, dierentuinen, campings, horecagelegenheden en tuincentra.

Offerte aanvragen

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen