Bijzondere speelplekken op Floriade

Spelen, 25 april 2022

Op 13 april opende de koning Floriade Expo 2022 in Almere. Floriade is een wereldexpo van alles wat met de flora in groene steden te maken heeft. Er zijn vijf bijzondere speelplekken aangelegd in het thema van dit jaar: groenere, gezondere en duurzamere steden. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit.

Ook de speeltoestellen bij Floriade moeten aan het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) voldoen. Dit ondanks dat sprake is van een expo. Het WAS meldt een uitzondering voor toestellen op een tentoonstelling of beurzen. Als deze niet voor spelen bedoeld zijn maar alleen voor het tentoonstellen hoeft geen certificering te zijn uitgevoerd. In dit geval van Floriade gaat het om een wereldtentoonstelling waar de jeugdige bezoekers de toestellen bespelen.

Als Aangewezen Keuringsinstantie (AKI) is Keurmerkinstituut betrokken geweest bij de keuring van enkele speelplekken. Inspecteur Hans Jaspers van Keurmerkinstituut verzorgde de fysieke keuring. Hans: ‘Zo staan er speeltoestellen in de vorm van een ijsje gemaakt door Rots Maatwerk. Keurmerkinstituut heeft in de afgelopen jaren een specialisme opgebouwd in de zogeheten "non-standards". Creatieve ontwerpen zoals dit ijsjestoestel, zijn lastig te beoordelen met alleen de Europese norm. Daarom toetsen wij rechtstreeks aan het WAS en voeren indien nodig een risicoanalyse uit.’

Hans Jaspers keurde ook de toestellen van BOERplay. Hans: ‘Deze speeltoestellen zijn voorbereid op circulair hergebruik. De speeltoestellen krijgen na het sluiten van Floriade, een mooi plekje elders in Almere. Dan zal weer een certificering uitgevoerd moeten worden. Die zal dan met name de locatie en de valbodem, en niet meer de toestellen zelf, betreffen.’

Terug naar overzicht

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen