IKEA niet aansprakelijk voor ongeval speeltoestel

Spelen, 14 maart 2019

Recentelijk is uitspraak gedaan door rechtbank Limburg over een ongeval in een ballenbak van IKEA. De ouders van het gewonde kind eisten schadevergoeding van IKEA. Ondanks dat een speeltoestel voldoet aan de normen en het WAS kan het altijd gebeuren dat er een vervelend ongeval plaatsvindt. Fabrikanten, inspecteurs, AKI's en beheerders doen er alles aan om ernstig letsel te voorkomen. In dit geval was het letsel best groot, een gebroken been. Toch oordeelde de rechter dat de uitbater niet aansprakelijk is. De reden ligt voor de hand.

Er was gewoon sprake van pech oordeelde de rechter. Het ene kind duwde een tweede kind dat op het been van het derde kind terecht kwam met alle vervelende gevolgen van dien. De rechter oordeelde dat het duwende kind niet onrechtmatig gehandeld had. Er was gewoon sprake van pech. De uitspraak vindt u hier.

Wilt u meer weten over uw rechten, plichten en aansprakelijkheden? Bent u beheerder of inspecteert u speeltoestellen en wilt u weten waar u staat qua aansprakelijkheid? Volg dan onze training waarin we u volledig op de hoogte brengen over de wetgeving. Informeer via spelen@keurmerk.nl.

 

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen