IKEA niet aansprakelijk voor ongeval speeltoestel

Spelen, 14 maart 2019

Recentelijk is uitspraak gedaan door rechtbank Limburg over een ongeval in een ballenbak van IKEA. De ouders van het gewonde kind eisten schadevergoeding van IKEA. Ondanks dat een speeltoestel voldoet aan de normen en het WAS kan het altijd gebeuren dat er een vervelend ongeval plaatsvindt. Fabrikanten, inspecteurs, AKI's en beheerders doen er alles aan om ernstig letsel te voorkomen. In dit geval was het letsel best groot, een gebroken been. Toch oordeelde de rechter dat de uitbater niet aansprakelijk is. De reden ligt voor de hand.

Er was gewoon sprake van pech oordeelde de rechter. Het ene kind duwde een tweede kind dat op het been van het derde kind terecht kwam met alle vervelende gevolgen van dien. De rechter oordeelde dat het duwende kind niet onrechtmatig gehandeld had. Er was gewoon sprake van pech. De uitspraak vindt u hier.

Wilt u meer weten over uw rechten, plichten en aansprakelijkheden? Bent u beheerder of inspecteert u speeltoestellen en wilt u weten waar u staat qua aansprakelijkheid? Volg dan onze training waarin we u volledig op de hoogte brengen over de wetgeving. Informeer via spelen@keurmerk.nl.

 

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen