Keuring bijzondere springkussens Stichting Jarige Job

Spelen, 21 augustus 2023

Iedereen heeft vrienden nodig, zo ook Stichting Jarige Job. Vrienden die Jarige Job helpen om ervoor te zorgen dat kinderen een onvergetelijke verjaardag hebben, ongeacht de financiële situatie thuis. Waar de ene vriend ondersteuning geeft in donaties of producten, heeft Keurmerkinstituut dit gegeven in ‘expertise’. Jarige Job: ‘‘Begin dit jaar stonden wij met een van onze Jarige Job springkussens, kosteloos gekeurd door Keurmerkinstituut, op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Juffen en meesters werden geïnformeerd over het nieuwe educatieprogramma en konden met een prijsvraag kans maken op een springkussen voor een dag op hun schoolplein! Op 9 september organiseert Jarige Job hun eerste partnerdag waar alle springkussens in vol ornaat te bewonderen zijn.’’

Maatwerk springkussens

JB Inflatables staat bekend om haar maatwerk springkussens. Speciaal voor Stichting Jarige Job ontwierp JB Inflatables vrolijke luchtkussens in de vorm van cadeautjes en taarten. Om te zorgen voor veilige toestellen, was Keurmerkinstituut met haar ‘expertise’ al vanaf de ontwerpfase betrokken bij dit bijzondere maatwerkproject. 

Certificaten verstrekt

De springkussens zijn opvallend door hun bijzondere model. In de ‘Steal the Egg’ proberen gebruikers cadeautjes te verzamelen. In de ‘Softbungee’ maken gebruikers, in een tuigje aan elastieken, springbewegingen en de kleinste gebruikers hebben de dag van hun leven in de ‘Taart ballenbak’. De keuring van de springkussens is volgens het Warenwetbesluit attractie – en speeltoestellen (WAS) uitgevoerd, de certificaten zijn inmiddels verstrekt. 

Wetgeving in ontwikkeling

Springkussens moeten bij ‘in gebruik name’ gekeurd worden door een aangewezen keuringsinstelling (AKI) als Keurmerkinstituut. Daarnaast moeten beheerders van springkussens, Stichting Jarige Job in dit geval, een logboek/actueel dossier bijhouden en onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de springkussens. Schrijf u in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over de laatste ontwikkelingen.

Goede doelen

Keurmerkinstituut certificeert, net als de keuring voor Stichting Jarige Job maar ook voor vakantiekampen Happy Days, regelmatig kosteloos een toestel voor het goede doel. Heeft u interesse? Stuur ons dan een omschrijving van het goede doel en het toestel via spelen@keurmerk.nl. Dan nemen we snel contact met u op.

Terug naar overzicht

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen