Keuring futuristische waterglijbaanwater met 1600 fonkelende sterren

Spelen, 13 november 2023

Het was begin oktober 2023 groot nieuws. Hof van Saksen opende de grootste bowl-glijbaan van Nederland, de Subito. “Tijdens 'een reis tussen de sterren' schiet je door de spectaculaire buis met lichteffecten, met een tussenstop in de ronding waar je een tijdje rondtolt. Tot je je weg weer vervolgt naar het tweede enerverende deel van de glijbaan. En... uiteindelijk weer op vaste bodem arriveert”, meldt het park. Meerdere partijen waren betrokken bij de realisatie van de Subito. Zowel de fabrikant iPlay Water Attractions, de beheerder Hof van Saksen als keurende instantie Keurmerkinstituut. 

Fysieke keuring  

“Namens Keurmerkinstituut was ik de inspecteur die mocht beoordelen of de Subito veilig is voor gebruik”, meldt Martijn Nouwens. “Het parcours voor de bezoekers is ruim 120 meter lang en bezoekers kunnen een topsnelheid van zo'n 50 kilometer per uur bereiken. De fysieke test is een serieus en verplicht onderdeel van de keuring. Hierbij wordt het glijgedrag van de waterglijbaan gecontroleerd." 

Spannend, maar wel veilig  

Hof van Saksen: “Hoe spectaculair onze waterattracties ook zijn, de veiligheid van onze gasten staat uiteraard voorop. Daarom hanteren wij in ons zwemparadijs een reglement voor al onze gasten, van groot tot klein. Om te mogen glijden moet je minimaal 8 jaar, 120 cm lang en in het bezit van zwemdiploma A zijn. De rest van de regels verschillen per glijbaan. Lees er meer over in ons reglement."

Terug naar overzicht

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen