Keuring unieke waterglijbaan met looping!

Spelen, 26 april 2022

Het was begin april groot nieuws in Nederland. Center Parcs De Kempervennen opende de eerste loopingwaterglijbaan van Nederland. Het was te zien op vele zenders en te lezen in kranten en op websites. Het is dan ook een heel bijzondere waterglijbaan deze Aqua Loop. De bezoeker neemt op 13 meter hoogte plaats op een plateau en dan wordt de glazen buis waarin hij of zij staat afgesloten. Na het aftellen klapt het plateau naar beneden en maak je een vrije val van bijna 10 meter door de glijbaan. Door de hoge snelheid, 50 tot 60 kilometer per uur, van de vrije val is het mogelijk om de looping te maken.

Al in een vroeg stadium, de ontwerpfase, waren meerdere partijen betrokken. Zowel de fabrikant, de beheerder als Keurmerkinstituut maakten deel uit van het team. De bij waterglijbanen verplichte risicoanalyse speelt bij deze baan een nog grotere rol dan bij de meeste andere waterglijbanen. Vanwege de specifieke veiligheidsrisico’s die voortvloeien uit het ontwerp, denk hierbij aan het wegvallen van de waterdruk of het ongewenst openen van het luik. Voor de volledige risicoanalyse zijn alle mogelijke veiligheidsrisico’s in kaart gebracht en voorzien van een risico-indicator. Na de bouw van de toren en de glijbaan vond het testen plaats. Na enkele dagen van glijden en afstemmen kon de baan dan medio april definitief open.

Via de starttoren van de Aqua Loop is ook de Aqua Racer, een bandenglijbaan, te bereiken. De Aqua Racer is bijna 130 meter lang en op een band suis je door de buis. Ook deze Aqua Racer is vanzelfsprekend uitvoerig getest en mag het stempel goedgekeurd dragen.

Terug naar overzicht

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen