Keurmerkinstituut breidt samenwerking TÜV Austria uit

Spelen, 28 april 2022

Keurmerkinstituut kon al certificaten met "Approved by TÜV Austria" leveren voor serie-speeltoestellen die onder EN1176 vallen. Nu levert Keurmerkinstituut deze certificaten ook voor in serie vervaardigde luchtkussens die vallen onder EN14960. De beoordeling of het TÜV Austria certificaat kan worden afgegeven wordt uitgevoerd parallel aan de WAS-keuring.

Bij goedkeuring van luchtkussens kan het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS) en EN14960 certificaat inclusief TÜV logo afgegeven worden. Daarmee is het luchtkussen in Nederland wettelijk gecertificeerd en klaar voor verkoop en export.

EN14960 leidend in het buitenland

In het buitenland is de ‘verantwoordelijkheid’ niet anders dan in Nederland: fabrikanten en leveranciers van luchtkussens kunnen aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval wanneer het luchtkussen niet voldoet. Daar waar in Nederland de wet (WAS) geldt, is in de rest van Europa de norm EN14960 meestal leidend.

Door de samenwerking met TÜV Austria worden onze certificaten (WAS en EN14960 certificaat inclusief TÜV logo) in het buitenland nog gemakkelijker geaccepteerd. Omdat het WAS daar niet geldt worden alleen de toegepaste normen (EN14960) en niet het WAS vermeld. 

EN14960 certificaat aanvragen?

Fabrikanten en leveranciers van luchtkussens kunnen een EN14960 certificaat aanvragen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Terug naar overzicht

Referenties

Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!

SkateOn over Certificatie

Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig.

Van Egdom over Certificatie

De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren.

Watergames & More over Certificatie

IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant.

IJreka over Certificatie

Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen.

Eibe Benelux B.V. over Certificatie

Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling.

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie

De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie.

Geboortezorglus over Certificatie

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen