Keurmerkinstituut breidt samenwerking TÜV Austria uit

Spelen, 28 april 2022

Keurmerkinstituut kon al certificaten met "Approved by TÜV Austria" leveren voor serie-speeltoestellen die onder EN1176 vallen. Nu levert Keurmerkinstituut deze certificaten ook voor in serie vervaardigde luchtkussens die vallen onder EN14960. De beoordeling of het TÜV Austria certificaat kan worden afgegeven wordt uitgevoerd parallel aan de WAS-keuring.

Bij goedkeuring van luchtkussens kan het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS) en EN14960 certificaat inclusief TÜV logo afgegeven worden. Daarmee is het luchtkussen in Nederland wettelijk gecertificeerd en klaar voor verkoop en export.

EN14960 leidend in het buitenland

In het buitenland is de ‘verantwoordelijkheid’ niet anders dan in Nederland: fabrikanten en leveranciers van luchtkussens kunnen aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval wanneer het luchtkussen niet voldoet. Daar waar in Nederland de wet (WAS) geldt, is in de rest van Europa de norm EN14960 meestal leidend.

Door de samenwerking met TÜV Austria worden onze certificaten (WAS en EN14960 certificaat inclusief TÜV logo) in het buitenland nog gemakkelijker geaccepteerd. Omdat het WAS daar niet geldt worden alleen de toegepaste normen (EN14960) en niet het WAS vermeld. 

EN14960 certificaat aanvragen?

Fabrikanten en leveranciers van luchtkussens kunnen een EN14960 certificaat aanvragen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen