Maak kennis met inspecteur Chieneke van Straten

Spelen, 5 maart 2024

Na het afronden van mijn opleiding Industrieel product ontwerpen heb ik bij verschillende bedrijven als engineer / designer gewerkt. In deze tijd heb ik 3,5 jaar gewerkt bij een producent van waterglijbanen en -speelplaatsen. Hier heb ik diverse waterglijbanen en -speeltoestellen ontworpen en hier heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de verschillende normen die betrekking hebben op de veiligheid van deze toestellen. 

Nadat ik weggegaan ben bij de waterglijbanen heb ik voor korte tijd in een andere branche gewerkt. Ik miste de wereld van het spelen en ik wilde hier op een andere manier dan ontwerpen een belangrijke rol in spelen en mijn kennis in verbreden. 

Sinds 1 januari dit jaar ben ik werkzaam als inspecteur spelen bij Keurmerkinstituut. Het geeft mij veel energie om met mijn kennis en ervaring vanuit de glijbaanwereld te kunnen bijdragen aan het verhogen van de veiligheid op het gebied van spelen. Ik zit op dit moment in een opleidingstraject en ik loop mee met andere inspecteurs van Keurmerkinstituut waar ik veel van kan leren. En waar ik ook kennis maak met alle categorieën die onder spelen vallen.

Ik kijk er erg naar uit om straks als inspecteur ook mijn eigen projecten te mogen keuren.

Terug naar overzicht

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen