Monkey Town, FunZone en Kabonk gaan voor Keurmerk Binnenrecreatie

Spelen, 18 november 2022

Kwaliteitskeurmerk Binnenrecreatie wordt door Keurmerkinstituut verstrekt aan binnenspeeltuinen, skatehallen, trampolineparken, clip ’n climbparken en andere WAS-uitbatingen die naast de wettelijke eisen aan het met de markt opgestelde eisenpakket EP160 voldoen. De vestigingen Monkey Town Diemen, Amsterdam en Heerlen hebben het keurmerk reeds behaald. Locaties met het keurmerk hebben aangetoond aan alle wettelijke eisen te voldoen. Daarnaast presteren ze bovengemiddeld op het gebied van veiligheid, toezicht en service. Keurmerkinstituut voert bij deze vestgingen jaarlijks een inspectie uit en daarnaast een controle op het toezicht middels een mystery guest. 

Aspirant keurmerkhouders

Jeroen Bos, certificatiemanager bij Keurmerkinstituut: ‘Nu al is gebleken dat ook de locaties die nog niet voldoen veel baat hebben bij de audit en de kwaliteit omhoog weten te schroeven. De audit betreft niet alleen een controle van de huidige stand van zaken maar helpt de beheerder de kwaliteit nog meer en sneller te verhogen.’

Keuringsprocedure

Om het keurmerk te behalen moet worden voldaan aan de wettelijke veiligheidseisen van speeltoestellen. Ook moeten zaken als service, organisatie van het toezicht, personeel en voedselveiligheid van hoog niveau zijn. Na aanvraag van het keurmerk voert de inspecteur een audit op locatie uit. Voldoet de locatie, dan ontvangt deze een certificaat en een gevelbord en komt op de lijst met keurmerkhouders te staan.

Jaarlijkse audit

De audit wordt jaarlijks herhaald waarbij de eerste audit veel uitgebreider zal zijn dan de jaarlijks opvolgende. Naast een inspectie van de locatie en alle speeltoestellen, maken een mystery visit, documentenonderzoek en interviews (met directie en/of enkele medewerkers) onderdeel uit van de audit. 

Keurmerk aanvragen

Alle locaties die zich richten op binnenrecreatie kunnen het keurmerk aanvragen. Op zichzelf staande locaties, ketens, vakantie- en pretparken, dierentuinen, campings, horecagelegenheden en tuincentra. Heeft u vragen over het keurmerk? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen