Nieuwe norm luchtkussens EN14960

Spelen, 14 maart 2019

In december van 2019 zullen de delen 1 en 2 van de nieuwe norm voor luchtkussens NEN-EN14960 worden gepubliceerd. Deze norm zal uiteindelijk uit drie delen bestaan. Het WAS verplicht fabrikanten bij herziening en publicatie van nieuwe normen binnen een jaar te bekijken of hun luchtkussens voldoen aan de herziene normen. Het betreft uitdrukkelijk alleen luchtkussens die in serie worden vervaardigd en gecertificeerd zijn volgens NEN-EN14960. Het besluit geldt niet voor luchtkussens die binnen de overgangstermijn, dus voor december 2020 worden verhandeld.  

Bij aanschaf van een luchtkussen wordt altijd een certificaat van goedkeuring (WAS) afgegeven. Staat op dit certificaat de oude norm (EN14960:2013) dan geeft dit dus niet de garantie dat ook voldaan wordt aan het WAS en NEN-EN14960:2019. 
Hercertificatie van de kussens kan in vele gevallen worden uitgevoerd middels een beoordeling van tekeningen en dossier. Wilt u weten wat er in de normen is aangepast of wenst u een training of certificatie aan te vragen, dan kunt u bij het Keurmerkinstituut terecht via www.keurmerk.nl. De normen zijn te verkrijgen via www.nen.nl.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen