Nieuwe norm luchtkussens EN14960

Spelen, 14 maart 2019

In december van 2019 zullen de delen 1 en 2 van de nieuwe norm voor luchtkussens NEN-EN14960 worden gepubliceerd. Deze norm zal uiteindelijk uit drie delen bestaan. Het WAS verplicht fabrikanten bij herziening en publicatie van nieuwe normen binnen een jaar te bekijken of hun luchtkussens voldoen aan de herziene normen. Het betreft uitdrukkelijk alleen luchtkussens die in serie worden vervaardigd en gecertificeerd zijn volgens NEN-EN14960. Het besluit geldt niet voor luchtkussens die binnen de overgangstermijn, dus voor december 2020 worden verhandeld.  

Bij aanschaf van een luchtkussen wordt altijd een certificaat van goedkeuring (WAS) afgegeven. Staat op dit certificaat de oude norm (EN14960:2013) dan geeft dit dus niet de garantie dat ook voldaan wordt aan het WAS en NEN-EN14960:2019. 
Hercertificatie van de kussens kan in vele gevallen worden uitgevoerd middels een beoordeling van tekeningen en dossier. Wilt u weten wat er in de normen is aangepast of wenst u een training of certificatie aan te vragen, dan kunt u bij het Keurmerkinstituut terecht via www.keurmerk.nl. De normen zijn te verkrijgen via www.nen.nl.

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen