On-line hulp bij opstellen technische constructiedossiers

Spelen, 11 juni 2020

Als een speeltoestel in serie of eenmalig gekeurd moet worden zal de opdrachtgever een technisch constructiedossier (TCD) moeten indienen. De keurende instantie zal deze en het toestel zelf beoordelen aan het voldoen aan alle eisen gesteld in het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen. Niet iedereen vindt het opstellen van een TCD even makkelijk. Het Keurmerkinstituut biedt daarom nu hulp aan bij het maken van dossiers. Daarvoor hebben we een aantal erg handige hulpmiddelen.

Onze inspecteurs kunnen u on-line de helpende hand bieden maar ook een bezoek is mogelijk. Vanzelfsprekend houden we daarbij alle regels voor een Corona-proof omgeving streng in de gaten. We geven tips hoe het dossier op te stellen, voor zowel enkelstuks- als serietoestellen. Maakt u regelmatig speeltoestellen of bent u van plan dat te gaan doen dan streven we naar een standaarddossier dat voor alle toestelkeuringen gebruikt kan worden. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of een kostenschatting ontvangen, neem dan contact met ons op via 079-36367000 of spelen@keurmerk.nl

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie