Samenwerking TÜV Austria

Spelen, 9 december 2021

Keurmerkinstituut is een samenwerking aangegaan met TÜV Austria. Hierdoor worden onze certificaten in het buitenland nog gemakkelijker geaccepteerd. Het certificaat waarop zowel Keurmerkinstituut als TÜV Austria wordt vermeld wordt verstrekt voor seriespeeltoestellen die met name in het buitenland verhandeld worden. Omdat het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS) daar niet geldt worden alleen de toegepaste normen (EN1176) en niet het WAS vermeld. 

In het buitenland is uw verantwoordelijkheid hetzelfde als in Nederland: fabrikanten van speeltoestellen kunnen aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval wanneer het toestel niet voldoet. De EN 1176 is vaak leidend in het buitenland.

Wat houdt een keuring in?

De beoordeling of het TÜV Austria certificaat kan worden afgegeven wordt uitgevoerd parallel aan de WAS-keuring. Als aanvrager levert u Keurmerkinstituut een zo volledig mogelijke beschrijving van het seriespeeltoestel. De onderdelen van een keuring zijn:

  • Aanleveren Technische Constructiedossier (TCD).
  • Fysieke beoordeling van het speeltoestel in de fabriek. Hierbij wordt bekeken of het toestel voldoet aan WAS en/of EN 1176.
  • Na de keuring ontvangt u een rapport met bevindingen.
  • Bij directe goedkeuring van het speeltoestel wordt het WAS en EN1176 certificaat inclusief TÜV logo afgegeven. Daarmee is het speeltoestel gecertificeerd en klaar voor verkoop en export.

EN 1176 certificaat aanvragen?

Alle fabrikanten en leveranciers van speeltoestellen kunnen een EN 1176 certificaat aanvragen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen