Samenwerking TÜV Austria

Spelen, 9 december 2021

Keurmerkinstituut is een samenwerking aangegaan met TÜV Austria. Hierdoor worden onze certificaten in het buitenland nog gemakkelijker geaccepteerd. Het certificaat waarop zowel Keurmerkinstituut als TÜV Austria wordt vermeld wordt verstrekt voor seriespeeltoestellen die met name in het buitenland verhandeld worden. Omdat het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS) daar niet geldt worden alleen de toegepaste normen (EN1176) en niet het WAS vermeld. 

In het buitenland is uw verantwoordelijkheid hetzelfde als in Nederland: fabrikanten van speeltoestellen kunnen aansprakelijk worden gesteld voor een ongeval wanneer het toestel niet voldoet. De EN 1176 is vaak leidend in het buitenland.

Wat houdt een keuring in?

De beoordeling of het TÜV Austria certificaat kan worden afgegeven wordt uitgevoerd parallel aan de WAS-keuring. Als aanvrager levert u Keurmerkinstituut een zo volledig mogelijke beschrijving van het seriespeeltoestel. De onderdelen van een keuring zijn:

  • Aanleveren Technische Constructiedossier (TCD).
  • Fysieke beoordeling van het speeltoestel in de fabriek. Hierbij wordt bekeken of het toestel voldoet aan WAS en/of EN 1176.
  • Na de keuring ontvangt u een rapport met bevindingen.
  • Bij directe goedkeuring van het speeltoestel wordt het WAS en EN1176 certificaat inclusief TÜV logo afgegeven. Daarmee is het speeltoestel gecertificeerd en klaar voor verkoop en export.

EN 1176 certificaat aanvragen?

Alle fabrikanten en leveranciers van speeltoestellen kunnen een EN 1176 certificaat aanvragen. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen