Trampolineparken en Clip ’n Climb onder WAS

Spelen, 17 oktober 2019

In een vorige nieuwsbrief hebben we verduidelijkt dat trampolineparken onder het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS) vallen en gecertificeerd moeten zijn voor ingebruikname. Eén van de argumenten om trampolineparken onder het WAS te scharen is het feit dat er intensief op gespeeld wordt en in die gevallen er geen sprake is van sportbeoefening. Het WAS is dusdanig geregeld dat, als een object ook maar tijdelijk voor spelen gebruikt wordt, deze onder het WAS wordt geschaard. De trampolineparken zijn momenteel in samenwerking met het Keurmerkinstituut druk bezig het certificaat van goedkeuring te behalen. 

Nu ook is er duidelijkheid over een nieuw fenomeen: Clip ’n Climb en andersoortige recreatieve klim- speeltoestellen. Deze toestellen staan doorgaans in hallen waar ook gesport of gespeeld wordt en bestaan meestal uit één of meerdere klimwanden, staanders en andere hoge spannende elementen die beklommen moeten worden. De gebruikers zijn gezekerd middels een harnas en touwen en worden via een katrolsysteem langzaam naar de grond geleid als ze mochten vallen. De speel- en klimhallen zijn voortdurend nieuwe speelobjecten aan het ontwikkelen zoals de trampolines en clip ’n climp. Het is te verwachten dat deze nieuwe toestellen, door de wijze van gebruik (spelen), ook onder het WAS zullen vallen en gekeurd moeten worden.

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen