Trampolines in openbare ruimtes toegestaan

Spelen, 17 oktober 2019

Sinds 2017 wordt “bouncing equipment” in EN1176-1 vermeld. De Europese normcommissie heeft met deze toestellen de springbedden bedoeld waar licht op en neer geveerd kan worden. In de norm is een test geplaatst die de trampolines waar (te) hoog opgesprongen kan worden moet scheiden van deze veerbedden. Helaas komen ook de trampolines die bij menigeen in de achtertuin staan eenvoudig door de test. Dat zou dus inhouden dat (bijna) alle trampolines voldoen en in speeltuinen geplaatst mogen worden.

De Europese normcommissie is het eens met Nederland dat de test wellicht aangepast moet worden en zal zich daar de komende tijd over buigen. Om toch de trampolines in openbare terreinen toe te kunnen staan is een aantal voorwaarden opgesteld. Vanzelfsprekend moet het toestel in Nederland aan het WAS voldoen. Maar ten tweede mogen ze alleen gebruikt worden in omheinde of onder toegangscontrole staande terreinen waar permanent toezicht is. Ze mogen dus niet op een vrij toegankelijk grasveld zonder toezicht geplaatst worden. De verwachting is dat de norm en met name de test in de toekomst zal worden herschreven.

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen