Valruimte airtrampolines van 2 naar 3 m

Spelen, 3 maart 2020

Airtrampolines zijn vaak rechthoekige of vierkante bol lopende luchtkussens. Ze zijn vaak te vinden bij campings en attractieparken. Voor airtrampolines bestond tot 2019 geen Europese norm. Tegenwoordig vallen ze onder NEN-14960-2:2019, een norm die AKI toepast bij de beoordeling volgens het WAS. Artikel 4.3 beschrijft dat de valruimte 200 cm moet bedragen. Een maat waar zowel de leden van de Nederlandse normcommissie als de AKI's tegen zijn. Deze zone is te klein en moet vergroot worden. Daarom is het volgende besloten.

De zone wordt in Nederland vooralsnog vergroot naar 300 cm. Via de Nederlandse normcommissie zal de Europese benaderd worden. Het voorstel is de zone opnieuw vast te stellen. Nederland is van mening dat ook 300 cm onvoldoende is omdat kinderen weg kunnen schieten van deze luchtkussens als er een groep kinderen tegelijkertijd op springt. De 300 cm is derhalve een tussenoplossing.
Dit houdt in dat de AKI's deze nieuwe maat nu al bij certificeringen  toepassen en ook de markt wordt verzocht de zone van al geplaatste airtrampolines te vergroten.

 

 

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie