Volledige herziening regelgeving attractie- en speeltoestellen (WAS) weer uitgesteld

Spelen, 15 juni 2021

De volledige herziening van de regelgeving voor  attractie- en speeltoestellen is weer uitgesteld. De afgelopen maanden zijn het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en enkele keurende instanties, waaronder Keurmerkinstituut, bezig geweest met het schrijven van het Warenwetbesluit Attractie- en speeltoestellen (WAS 2021).

Al eerder werd bekend dat de naam aangepast moest worden naar WAS 2022 omdat publicatie pas op 1 januari 2022 zou kunnen plaatsvinden. VWS is tot de conclusie gekomen dat er nog meer tijd nodig is om een aantal e.e.a. goed te kunnen afronden. De termijn om het WAS en de nadere regels te herzien wordt daarom met 6 maanden verlengd, zodat het herziene WAS en de Warenwetregeling attractie- en speeltoestellen met ingang van 1 juli 2022 in werking kan treden. VWS laat weten dat een nieuwe planning zal worden gemaakt en dan ook bekend wordt wanneer de formele internetconsultatie van start zal gaan.

De nadere regels geven meer gedetailleerde uitleg over het besluit. Enkele onderwerpen die besproken worden betreffen de keuringsprocedure, omschrijving van onder het WAS vallende speeltoestellen en de inhoud en lay out van het nieuwe WAS-certificaat.

Jeroen Bos, Certificatie Manager: 'Keurmerkinstituut is van mening dat uitstellen niet te voorkomen was en dat we nu rustig de tijd kunnen nemen om een goed doordacht besluit op tafel te krijgen.’

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen