Certificering en een ‘kleine organisatie’

Zorg en Welzijn, 20 november 2023

HKZ Kleine Organisaties (KO) houdt rekening met de bijzondere kenmerken van een kleine organisatie en laat onnodige zaken rond implementatie van kwaliteit en veiligheid weg. Cliënt ervaringen, verbeteren van zorg en alles wat in een kleine organisatie speelt komt aan bod. In de afgelopen periode zijn vele organisaties via Keurmerkinstituut volgens HKZ KO gecertificeerd:

Thuiszorg Ensar: “Thuiszorg Ensar heeft onlangs het HKZ-certificaat behaald, een belangrijke erkenning van onze toewijding aan kwaliteit en veiligheid in onze dienstverlening.”

Samen18: “Wij kijken terug op een jaar vol met mooie ontwikkelingen: het behalen van de HKZ certificering voor kleine organisaties.”

Kinderpsychologen-nhn: “Trots op de groei die Kinderpsychologen-nhn de afgelopen jaren hebben doorgemaakt en nu het kwaliteitskeurmerk HKZ hebben behaald!”

Kulein: “Kulein heeft met succes de auditprocedure doorlopen en is nu officieel gecertificeerd met het HKZ keurmerk. Dit keurmerk is niet zomaar een erkenning. Het weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteitszorg, integriteit en de hoogste normen in onze dienstverlening.” 

Proficiat aan alle organisaties die de afgelopen periode de certificering hebben behaald! Deze HKZ-norm is van toepassing op organisaties binnen Zorg & Welzijn met maximaal aantal medewerkers van 10 fte, inclusief ingehuurde ZZP’ers. Deze norm bestaat uit thema’s met eisen voor het primaire en het ondersteunende proces van de organisatie.

Hoe kan ik beginnen?

Een kennismakingsgesprek is het startpunt. De keuze voor de norm, de verwachte doorlooptijd en andere zaken worden besproken. Wilt u een gesprek inplannen? Laat het ons weten via zorgwelzijn@keurmerk.nl. Voor organisaties die nog geen certificaat hebben behaald en van plan zijn zich te laten certificeren tegen deze norm, organiseert HKZ informatiebijeenkomsten.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen