De Roze Loper uitleggen?

Zorg en Welzijn, 23 maart 2021

De Roze loper is een keurmerk voor zorg- en welzijnsinstellingen die ‘inclusief willen zijn’. Anders gezegd, instellingen die aandacht hebben voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit. De aandacht voor sociale acceptatie van seksuele diversiteit sneeuwt makkelijk onder omdat het als vanzelfsprekend gezien wordt. De praktijk is echter dat binnen veel doelgroepen er nog ongemak heerst of er een taboe op rust.

Tolerantie, respect en openheid

De Roze loper geeft tevens een tool mee hoe ‘inclusief zijn’ tot stand kan worden gebracht - de tolerantiescan. Dit is tevens de scan die Keurmerkinstituut gebruikt om het keurmerk officieel te mogen uitreiken aan de zorg- en welzijnsinstelling.

De toetsing voor het keurmerk De Roze Loper kan gecombineerd, met uw huidige certificering worden uitgevoerd. De Roze Loper is een keurmerk voor bijvoorbeeld woon- en thuiszorginstellingen, organisaties voor mensen met een beperking, welzijnsorganisaties, GGZ en ziekenhuizen. Instellingen met het keurmerk zijn trots op deze erkenning. Ze laten hiermee zien dat iedereen welkom en geaccepteerd is, zich ook thuis en veilig kan voelen ongeacht seksuele voorkeur, genderidentiteit of intersekse conditie.

Roze certificaat

Heeft ook uw organisatie het doel dat ieder mens zich welkom en veilig voelt? Neem via het contactformulier contact op met Dominique de Weerd. Ook wanneer het u leuk lijkt om te sparren over dit Roze certificaat!

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen