Einddatum overgangsperiode nieuwe norm HKZ Kleine Organisaties in zicht

Zorg en Welzijn, 9 september 2022

Sinds de zomer van 2021 zijn er meerdere organisaties via Keurmerkinstituut, volgens de nieuwe norm van HKZ Kleine Organisaties (KO), gecertificeerd. Per 15 februari 2021 is er een nieuwe versie van dit schema gepubliceerd door NEN-HKZ. Nu de tweede helft van 2022 is aangebroken komt de einddatum van de overgangsperiode 5 oktober 2023 in zicht. Dat klinkt misschien ver weg, maar kom niet voor verrassingen te staan en ga aan de slag met de nieuwe versie van dit schema. 

Zelfevaluatie

Om u op weg te helpen om te voldoen aan de nieuwe versie, heeft Keurmerkinstituut een zelfevaluatie ontwikkeld. De zelfevaluatie is reeds verspreid onder certificaathouders maar vul gerust het contactformulier in als u deze nog niet heeft ontvangen!

In de zelfevaluatie wordt per eis een toelichting gegeven. In de laatste kolom kunt u aangeven hoe u aan deze aangepaste eis gaat voldoen. De nieuwe versie van HKZ Kleine Organisaties (2021) kunt u hier aanschaffen.

Voorwaarden reikwijdte HKZ Kleine Organisaties (2021)

Let op. Wanneer uw organisatie in de lopende driejarige cyclus groeit naar meer dan 10 fte en/of er meer dan één managementlaag is ontstaan, voldoet uw organisatie niet meer aan de voorwaarden van de reikwijdte en is een overgang naar de nieuwe versie van het schema niet mogelijk. Certificering volgens een branche specifiek HKZ-schema, het HKZ-schema voor Zorg en Welzijn (2018) of EN15224 (2017) is dan een mogelijkheid.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over de overgang naar de nieuwe norm van HKZ Kleine Organisaties (2021).

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen