Green Deal Duurzame Zorg 3.0

Zorg en Welzijn, 24 november 2022

Zorgorganisaties kunnen middels de Milieuthermometer Zorg hun aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar maken. Met de Milieuthermometer Zorg krijgt de directie beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken. De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en voor het niveau Goud in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). Onlangs heeft MPZ de ‘Green Deal Duurzame Zorg 3.0’ ondertekend. 

Waarom Milieuthermometer Zorg? 

De Milieuthermometer Zorg zet de neuzen van de medewerkers dezelfde kant op. De meeste maatregelen kunnen opgepakt worden binnen de bestaande taken. Door op het juiste moment rekening te houden met duurzaamheid, gaat het in één keer goed en bespaart het de organisatie tijd en kosten.

Waar staat niveau goud voor?

De Milieuthermometer Zorg kent het bronzen, zilveren en gouden niveau. Het gouden niveau neemt onder andere duurzaam bouwen mee en is gekoppeld aan het officiële nationale keurmerk Milieukeur. SMK heeft een licentieovereenkomst afgesproken met Keurmerkinstituut als certificerende instelling voor de controle van het gouden niveau.

Green Deal Duurzame Zorg 3.0. 

De nieuwe ‘Green Deal Samenwerken aan duurzame zorg’ is klaar. De inzet, het enthousiasme, doortastendheid en toewijding van alle ondertekenaars van de Green Deal Duurzame Zorg 2.0 hebben er mede toe geleid dat er nu een nieuwe Green Deal gepresenteerd is. Alle organisaties kunnen zich opnieuw committeren en de nieuwe Green Deal ondertekenen. Hiervoor organiseert het ministerie van VWS op donderdag 8 december een landelijk ondertekenmoment.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen