HKZ-norm voor Kleine Organisaties is herzien

Zorg en Welzijn, 1 december 2020

De HKZ-norm voor Kleine Organisaties uit 2010 is herzien. De verwachting is dat deze norm begin 2021 wordt gepubliceerd. NEN-HKZ heeft de feedback van de belanghebbenden verwerkt en het Centraal College voor de Zorg- en Welzijnssector heeft de norm goedgekeurd. De norm voldoet nu weer aan de laatste inzichten op het gebied van kwaliteitsdenken. Het is nu wachten op een positief oordeel van de Raad voor Accreditatie alvorens publicatie zal plaatsvinden.

Na het verschijnen van de nieuwe norm geldt een ruime overgangsregeling, zodat organisaties de tijd krijgen om aan de nieuwe norm te voldoen. Voorlopig kan er nog gerust gebruik gemaakt worden van de huidige HKZ-norm voor Kleine Organisaties uit 2010.

Zodra er meer duidelijkheid is over de definitieve wijzigingen in het herziene schema en de overgangstermijnen, zullen wij u hierover informeren. Ook heeft Keurmerkinstituut een training in voorbereiding waarin u leert hoe de nieuwe HKZ-norm voor Kleine Organisaties er uit ziet en u zich kunt voorbereiden opdat (her-)certificering in HKZ Kleine Organisaties mogelijk wordt.

Terug naar overzicht

Blog Zorg en Welzijn

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie