Is uw website digitaal toegankelijk?

Zorg en Welzijn, 14 juni 2021

Toegankelijkheid is een van de randvoorwaarden om echt mee te kunnen doen. Websites met het waarmerk Drempelvrij zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Voor overheden is deze toegankelijkheid wettelijk verplicht, voor overige organisaties is het raadzaam. Maar hoe kan u als organisatie sturen op het waarmerk?

Voor het behalen van het waarmerk zijn ontwerpers, ontwikkelaars en webredacteuren verantwoordelijk. Ontwerpers en ontwikkelaars zorgen er voor dat hun werk aan de gestelde eisen (WCAG 2.1) voldoet en webredacteuren weten hoe ze hun teksten en afbeeldingen toegankelijk plaatsen op de website.

Fases ontwikkeling van een website

Bij het bouwen van een (nieuwe) website is het verstandig om in elke fase rekening te houden met de toegankelijkheidseisen waar de website aan moet gaan voldoen.

  1. Zorg dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de gewenste toegankelijkheid.
  2. Kies een websitebouwer met ervaring en kennis op het gebied van toegankelijkheid en maak duidelijke afspraken over de voorwaarden waaraan het eindresultaat moet voldoen.
  3. Zorg dat alle betrokkenen die aan de website werken de eisen in de gaten houdt. Laat de website tussentijds inspecteren door een inspectie instelling zoals Keurmerkinstituut zodat tijdig kan worden bijgestuurd.
  4. Laat een officiële inspectie door Keurmerkinstituut uitvoeren op het opgeleverde eindproduct. Bij goedkeuring wordt het waarmerk Drempelvrij toegekend.
  5. Zorg dat de website aan de toegankelijkheidseisen blijft voldoen door deze jaarlijks te laten inspecteren door Keurmerkinstituut.

Aan de slag met het waarmerk Drempelvrij? Vul gerust het contact formulier in!

Bron Drempelvrij.nl.

 

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen