Is uw website digitaal toegankelijk?

Zorg en Welzijn, 14 juni 2021

Toegankelijkheid is een van de randvoorwaarden om echt mee te kunnen doen. Websites met het waarmerk Drempelvrij zijn toegankelijk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Voor overheden is deze toegankelijkheid wettelijk verplicht, voor overige organisaties is het raadzaam. Maar hoe kan u als organisatie sturen op het waarmerk?

Voor het behalen van het waarmerk zijn ontwerpers, ontwikkelaars en webredacteuren verantwoordelijk. Ontwerpers en ontwikkelaars zorgen er voor dat hun werk aan de gestelde eisen (WCAG 2.1) voldoet en webredacteuren weten hoe ze hun teksten en afbeeldingen toegankelijk plaatsen op de website.

Fases ontwikkeling van een website

Bij het bouwen van een (nieuwe) website is het verstandig om in elke fase rekening te houden met de toegankelijkheidseisen waar de website aan moet gaan voldoen.

  1. Zorg dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de gewenste toegankelijkheid.
  2. Kies een websitebouwer met ervaring en kennis op het gebied van toegankelijkheid en maak duidelijke afspraken over de voorwaarden waaraan het eindresultaat moet voldoen.
  3. Zorg dat alle betrokkenen die aan de website werken de eisen in de gaten houdt. Laat de website tussentijds inspecteren door een inspectie instelling zoals Keurmerkinstituut zodat tijdig kan worden bijgestuurd.
  4. Laat een officiële inspectie door Keurmerkinstituut uitvoeren op het opgeleverde eindproduct. Bij goedkeuring wordt het waarmerk Drempelvrij toegekend.
  5. Zorg dat de website aan de toegankelijkheidseisen blijft voldoen door deze jaarlijks te laten inspecteren door Keurmerkinstituut.

Aan de slag met het waarmerk Drempelvrij? Vul gerust het contact formulier in!

Bron Drempelvrij.nl.

 

Terug naar overzicht

Blog Zorg en Welzijn

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen