Milieuthermometer Goud voor Alrijne Zorggroep

Zorg en Welzijn, 20 november 2023

Alrijne Zorggroep: “In 2020 ontvingen we voor de eerste keer dit gouden keurmerk. Uit de herbeoordelingsaudit die door Keurmerkinstituut in 2023 is uitgevoerd, blijkt dat Alrijne Ziekenhuis en Verpleeghuis Oudshoorn weer aan alle vereiste én extra criteria voldoen.” Daarom ontvingen Ivo van der Klei (lid raad van bestuur), Saskia Wesseling (projectleider duurzaamheid) en Simke de Jong (manager Huisvesting en Techniek) begin oktober het certificaat uit handen van Dominique de Weerd van Keurmerkinstituut.' 

Neuzen dezelfde kant op

De Milieuthermometer Zorg zet de neuzen van de medewerkers dezelfde kant op. De meeste maatregelen kunnen opgepakt worden binnen de bestaande taken. Door op het juiste moment rekening te houden met duurzaamheid, gaat het in één keer goed en bespaart het de organisatie tijd en kosten.

Licentieovereenkomst met Keurmerkinstituut

De Milieuthermometer Zorg is ontwikkeld door Milieu Platform Zorgsector (MPZ) en voor het niveau Goud in samenwerking met Stichting Milieukeur (SMK). SMK heeft een licentieovereenkomst afgesproken met Keurmerkinstituut als certificerende instelling voor de controle van het gouden niveau. De Milieuthermometer Zorg kent het bronzen, zilveren en gouden niveau. Het gouden niveau neemt onder andere duurzaam bouwen mee.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen