Trainingen: de basics die u wilt weten

Zorg en Welzijn, 23 maart 2021

Als u betrokken bent bij het (gecertificeerde) kwaliteitsmanagementsysteem van uw organisatie als directeur, kwaliteitsfunctionaris, interne auditor of welke manier dan ook, willen wij graag onze kennis met u delen. Dit doet Keurmerkinstituut in zowel webinars, trainingen als workshops. Onze nieuwste webinar ‘HKZ voor Kleine Organisaties (voor gecertificeerde organisaties)' vindt plaats op 20 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Webinar HKZ voor Kleine Organisaties (voor gecertificeerde organisaties)

De mensen in een kleine organisatie met minder dan 10 fte willen zich vooral bezig houden met de inhoud van goede zorg: de cliënten zijn degenen waar u het voor doet. In 2021 is het nieuwe normenschema HKZ Kleine Organisaties (versie 2021) gepubliceerd. Werken met deze norm levert een verbetering in de bedrijfsvoering op voor de kleinere organisaties. Bewust systematiek aanbrengen kan helpen om de onderneming te laten ontwikkelen, de richting uit te zetten voor de onderneming zonder onnodige ballast van nog meer regels en administratie en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening naar de cliënten ook verbeteren.

Tijdens deze webinar leert u:
- Hoe het nieuwe normenschema er uit ziet.
- Wat het werken met een simpel ingericht kwaliteitsmanagement systeem u oplevert.
- Wat de betekenis is van kwaliteitsbegrippen als pdca cyclus, directie/organisatie beoordeling en hoe u dit toepast in uw organisatie om tot kwaliteitsverhoging te komen.
- Welke voordelen het oplevert in de aanbesteding en contractering met stakeholders zoals overheid, samenwerking met ketenpartners. Aan het eind van de webinar heeft u een eerste plan van aanpak om tot ontwikkeling van uw organisatie te komen, zodanig dat (her-)certificering volgens HKZ Kleine Organisaties mogelijk kan worden.

Inschrijven? Check onze trainingsagenda!

Training interne audit

De interne audit: deze basics wilt u weten en toepassen!

Nog niet veel ervaring met een interne audit? U wilt met een auditteam starten? Of u bent nieuw als interne auditor in het auditteam? Volg deze basiscursus interne audit.

Wij  brengen u de belangrijkste basisprincipes van kwaliteitsdenken, het werken met een kwaliteitsmanagement systeem en de interne audit bij. Het kwaliteitssysteem of -kader van de organisatie wordt direct verbonden met de interne audit: hoe voert u die uit? Waar komt u voor te staan als interne auditor? Hoe bereidt u zich voor en hoe rapporteer u? Een belangrijk deel van deze training is het oefenen van interview techniek die u gebruikt tijdens de interne audit. Met behulp van casuïstiek wordt verkend hoe u de inhoud en de juiste gesprekstechniek toepast. Juiste vraagstelling, informatie verzamelen, respectvol auditgesprekken voeren, de pdca (verbeter) cyclus volgen komen aan bod. Na deze dag bent u in principe in staat om een interne audit uit te voeren volgens de ISO 19011 norm.

De training is voor interne auditoren en kwaliteitsfunctionarissen die werken in een organisatie met een kwaliteitsmanagementsysteem. Er wordt geoefend met ISO 9001 gerelateerde systemen zoals HKZ. Ook (interne) auditoren en kwaliteitsfunctionarissen die werken met het kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, Jeugdzorg of Gehandicaptenzorg kunnen deelnemen aan deze training.

Inschrijven? Check onze trainingsagenda!

Terug naar overzicht

Blog Zorg en Welzijn

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

"Dank voor de vlotte wijze waarop de herkeuring en het afleveren van de rapportage heeft plaatsgevonden. Ook voor de wijze waarop wij zijn voorzien van adviezen omtrent de afhandeling."

Topos architectuur & bouwkunde over Certificatie van speeltoestellen

"De samenwerking met Keurmerkinstituut verloopt zeer prettig, flexibel en met oog voor de specifieke wensen en eigenschappen van onze organisatie."

Geboortezorglus over Certificatie kwaliteitsmanagement in de zorg

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen