Drempelvrij

Zorg en Welzijn, 1 december 2020

Het Waarmerk drempelvrij.nl is het Nederlandse kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites. Als een website toegankelijk is, kan deze door alle bezoekers goed worden gebruikt. Ook is de website dan beter vindbaar in zoekmachines. Het Waarmerk wordt uitgereikt na inspectie van de website.

De toegankelijkheid van websites, ook voor mensen met een visuele, auditieve, verstandelijke en motorische handicap, voor senioren, mensen met kleurenblindheid, mensen met dyslexie en mensen die Nederlands als tweede taal spreken, is van zeer groot belang. Het betreft een zeer grote groep mensen in onze maatschappij die ook in grote mate afhankelijk zijn van informatie die alleen op of via Internet toegankelijk is. Daarbij komt dat toegankelijke websites beter gevonden worden, kosten besparen, uw sociale betrokkenheid bewijzen en tot tevreden klanten leiden.

Keurmerkinstituut is aangewezen als certificerende instelling voor dit Waarmerk. Voor deze certificering voert Keurmerkinstituut de audits uit i.s.m. haar partner CarapaxIT. CarapaxIT is een IT-dienstverlener waar mensen werken met autisme en een technologische HBO of WO-opleiding, die geen baan vinden bij reguliere bedrijven of moeite hebben om hun baan te behouden.

Waarborgen dat uw website echt toegankelijk is? Kijk hier

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen