Avontuurlijk klimmen in Artis

Spelen, 3 oktober 2023

Het nieuwe speeleiland van Artis ligt tussen de giraffen en de leeuwen. Avontuurlijk klimmen, slingeren en spelen met water. Dwaal door het groen en laat je verrassen door het speellandschap wat Zandraket maakte. De keuring is door Keurmerkinstituut volgens het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen (WAS) uitgevoerd. 

Jan van Schaik, eigenaar Zandraket: ‘Zandraket maakte, voor het nieuwe speeleiland van Artis voor kinderen van 4 tot 12 jaar, twee klimtorens met glijbaan en klimklauterparcours, een waterspel en een leeuwenobservatiehut. Prachtig gelegen tussen de savanne met de giraffen en het nieuwe leeuwenverblijf.’

Deze toren valt voor Keurmerkinstituut onder de zogeheten ‘non standards’. Creatieve ontwerpen en constructies zijn vaak moeilijk te beoordelen op basis van de Europese norm. Jarenlange ervaring maakt dat wij in staat zijn de veiligheid van deze speeltoestellen middels onder andere risicoanalyses te toetsen aan het WAS. 

De keuring bestaat uit een fysieke en een dossierbeoordeling. Hierbij wordt onder andere gekeken of het toestel voldoet aan de relevante wetten (zoals het WAS) en normen (zoals EN 1176). De plaats van het toestel, de wijze van gebruik en de gebruikers bepalen in feite welke criteria gebruikt worden bij keuring.

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen