Martijn Nouwens

Vanuit mijn studie voor werktuigbouwkundig ontwerper ben ik snel terecht gekomen in de wereld van de speeltoestellen. Mijn passie voor 3D modelleren en modulair ontwerpen kon ik volledig inzetten bij een klein, maar groeiend bedrijf. Ik zie nog regelmatig de speeltoestellen staan waaraan ik toen heb gewerkt. Toen dit bedrijf een paar jaar later werden overgenomen, kreeg ik de kans om me te richten op het ontwerpen van waterglijbanen. Er is natuurlijk niks leukers om met je eigen kinderen van je eigen waterglijbaan te gaan!

In 2018 ben ik overgestapt naar het Keurmerkinstituut. Door mijn brede kennis van speeltoestellen en waterglijbanen kon ik snel aan de slag. Uiteraard richt ik me vooral op de projecten met waterglijbanen en waterspeeltoestellen. Hierbij komt ook de beoordeling van RVS-gebruik binnen zwembaden aan de orde. Daarnaast heeft het Keurmerkinstituut grote stappen gemaakt in de veiligheid van trampolineparken. We praten met leveranciers, deskundigen en beheerders over de criteria die worden gehanteerd. Zo leren we van elkaar, op weg naar nog veiligere parken.

Samen met mijn collega’s gaan we graag uit van de veiligheid voor de gebruikers, veelal kinderen. Het is handig als speeltoestellen voldoen aan de norm, maar dat is geen doel, maar een hulpmiddel. Uitgaande van deze veiligheid en de bijbehorende risico’s kan je ook toestellen beoordelen die niet in een norm beschreven zijn. Daar ligt voor mij ook de uitdaging.

Martijn Nouwens

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen