NTA-Trampolineparken gepubliceerd

Spelen, 11 juni 2020

Trampolineparken in Nederland zijn speeltoestellen vallend onder het WAS en mogen pas open na afgifte van het certificaat van goedkeuring. Het Keurmerkinstituut voert deze keuring uit  met een eisenpakket samengesteld uit verschillende internationale normen en richtlijnen zoals de ASTM F2970 en de PAS5000. In Nederland bestond niet echt een norm voor trampolineparken bedoeld voor spelen. Daarom heeft een werkgroep bestaande uit verschillende deskundigen een technisch document opgesteld. Deze is recentelijk gepubliceerd.

Deze Nederlandse Technische Afspraak (NTA) beschrijft de meest belangrijke zaken die de veiligheid van trampolineparken betreffen. Het document is gepubliceerd maar het werk er aan zal doorgaan. Nu al is duidelijk dat verbetering en verdieping op een aantal onderdelen noodzakelijk is. De commissie die de NTA heeft opgesteld bestaat ut fabrikanten, AKI's en uitbaters van trampolineparken. De commissie heeft altijd ruimte voor uitbreiding. Heeft u interesse om mee te doen en mee te beslissen over de veiligheid van trampolineparken in Nederland? geeft u zich dan op via NEN (www.NEN.nl).

Terug naar overzicht

Referenties

"Het Keurmerkinstituut; vakkundig, nauwkeurig en komen altijd hun afspraken na. Alles wat je wenst van een goede AKI!"

SkateOn over Certificatie van speeltoestellen

"Wij werken graag samen met het Keurmerkinstituut. Onze waterglijbanen en waterspeeltoestellen worden deskundig én onafhankelijk beoordeeld. Hun flexibiliteit en snelheid is geweldig."

Van Egdom over Certificatie van waterglijbanen

"De samenwerking met het Keurmerkinstituut is zéér prettig. De zeer flexibele houding, zoals begrip voor het feit dat projectplanningen dagelijks kunnen wijzigen, zorgt samen met de proactieve houding, dat wij graag het Keurmerkinstituut vragen onze waterattracties te certificeren."

Watergames & More over Certificatie van speeltoestellen

"IJreka heeft vaak complexe projecten die snel gecertificeerd moeten worden. We hebben ervaren dat het Keurmerkinstituut ondanks de vaak zeer korte doorlooptijd voor certificatie de kwaliteit niet uit het oog verliest. Prettig een keurder te kennen die meedenkt met de klant."

IJreka over Certificatie van speeltoestellen

"Wij hebben het Keurmerkinstituut leren kennen als een betrouwbare deskundige partner die ons voorziet van een gedegen advies ten aanzien van onze certificeringen"

EIBE Benelux B.V. over Certificatie van speeltoestellen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: voor certificatie, inspectie, onderzoek en trainingen

Coronavirus (COVID-19) update - klik hier voor meer informatie