Hoveniersbedrijven ontwerpen en plaatsen zelf speeltoestellen

Spelen, 6 februari 2023

Hoveniers doen tegenwoordig meer dan alleen maar tuinaanleg en –onderhoud. Veelvuldig wordt hen gevraagd ook speeltoestellen te plaatsen of bouwen. In die gevallen is het belangrijk dat de hovenier weet waar het toestel en de directe omgeving aan moeten voldoen. Speeltoestellen vallen namelijk onder het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) en moeten daarom aan een hoop regels voldoen. 

Training “Ontwerpen en Bouwen van speeltoestellen”

Keurmerkinstituut legt in de training “Ontwerpen en Bouwen van speeltoestellen” uit hoe eenvoudig een veilig speeltoestel kan worden gebouwd en hoe deze snel door de verplichte keuring te loodsen. De deelnemers leren welke objecten onder het WAS vallen. Dat zijn er meer dan men vaak denkt: liggende en staande klimbomen, stapstammen, kruiptunnels, evenwichtsbalken en boomhutten. 

Standaardisatie

Ook deze toestellen moeten voor ingebruikname gecertificeerd zijn. Om de kosten laag te houden, moet het keuringsproces zo efficiënt mogelijk worden doorlopen. Standaardisatie van de toestellen en de technische constructiedossier levert grote tijdswinst op. Tijdens deze training leren de deelnemers eenvoudige toestellen ontwerpen en technische dossiers aan te maken.

Voor hoveniers, landschapsinrichters en architecten

De training “Ontwerpen en Bouwen van speeltoestellen” is speciaal ontwikkeld voor hoveniers, landschapsinrichters en architecten. In één dag ontvangt u die kennis die nodig is om verantwoord volgens de het WAS te ontwerpen, bouwen en plaatsen zonder al te veel verplicht papierwerk. Lees hier meer over de training “Ontwerpen en Bouwen van speeltoestellen”. 

Terug naar overzicht

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Onderwerpen

Keurmerkinstituut: Certificatie | Inspectie | Onderzoek | Trainingen